Blog

Wie zoet is krijgt chocoladeletters! Sinterklaas chocoladeletters en lekkernijen zijn binnen!

Wat staat er dit jaar op jouw verlanglijstje voor Sinterklaas? Zeer waarschijnlijk staat er ook een chocolade letter tussen als 1 van je Sinterklaascadeaus! In deze blog brengen we je alvast in de stemming voor Sinterklaas en vertellen we meer over onze chocolade letterrepen, chocoladeletters en andere sinterklaas cadeaus van chocolade!

Tony’s Chocolonely Letterrepen

Grote kans dat je ze al kent, maar het assortiment van de Tony’s Letterrepen is dit jaar uitgebreid met verleidelijke klassiekers! Zo is er dit jaar ook de Tony’s Letterreep Karamel Zeezout in de letter ‘S’ verkrijgbaar (Ja, hij is net zo lekker als de karamel zeezout reep maar dan met een Sint sausje). Én zijn er de nieuwe smaken Wit Pepernoot en Wit. Alle nieuwe letterrepen zijn verkrijgbaar in de letter S.

Bakjes Pure Verwennerij

Iedereen kent de klassieke chocoladeletters van Droste, Verkade en sinds kort de letterrepen van Tony’s Chocolonely. Maaaarr, we hebben iets nieuws en leuks verzonnen wat ook als chocolade schoencadeautje kan worden gebruikt! De bakjes Pure Verwennerij gevuld met verschillende Sinterklaas thema’s. We starten met de vulling chocolade Sint & Pietjes in melk-, wit- en pure chocolade en de mini strooilettertjes in melk, wit- en pure chocolade.

Je kunt de bakjes Pure Verwennerij ook laten personaliseren vanaf 48 stuks door er een logo aan toe te voegen. En, we kunnen er ook kaartjes in verwerken met een persoonlijke boodschap namens jouw bedrijf.

Ambachtelijke chocoladeletters

YES! Deze letters zijn beperkt verkrijgbaar; ze zijn éénmalig geproduceerd omdat dit handgemaakte chocoladeletters zijn met een bijzondere bereiding. Wees er dus snel bij! Want deze ambachtelijke chocoladeletters staan volgend jaar zeker op jouw wensenlijstje:

Chocoladeletters met logo

Koop jij de chocolade relatiegeschenken voor jouw bedrijf in? Wat dacht je van een chocoladeletter met eigen logo? Al vanaf 40 stuks kan je de chocoladeletters personaliseren met een eigen logo. In de variant van 240 gram is elke letter van het alfabet verkrijgbaar én je kunt zelf kiezen welke smaak je wilt: melk, puur of witte chocolade.

De letter S in 200 gram is ook te personaliseren met een eigen logo, is iets goedkoper, maar niet minder lekker! Ook deze chocoladeletter kan je laten personaliseren vanaf 40 stuks en is verkrijgbaar in de smaken melk, puur of wit.

 Chocolade Sinterklaas Geschenk

Wil je een uniek chocolade sinterklaas geschenk maken? We kunnen ook meerdere artikelen combineren en dit naar jouw personeelsbestand versturen? Neem hiervoor even contact met ons op.

Bekijk hierrrrr alle Sinterklaas producten

Chocolademousse van Tony's Chocolonely Karamel Zeezout

De zomer is weer voorbij en de herfst begonnen. Dit betekent tijd voor comfort food en wat is er dan lekkerder dan een chocolade mousse? In deze blog leggen we je uit  hoe je eenvoudig chocolade mousse thuis kunt maken! 

Deze recepten zijn om te laten zien dat een chocolade reep meer is dan alleen zo op te eten. Voor deze recepten is er gekozen voor de caramel zeezout reep van Tony Chocolonely, dit geeft net een verrassende smaak aan een klassieke chocolade mousse. Ben je hier geen fan van dan zijn er natuurlijk genoeg andere chocolade repen om deze mouse mee te maken. 

Heb je geen zin om lang in de keuken te staan of heb je een feestje en wil je snel nog een dessert maken dan is deze simpele chocolademousse het perfecte recept. Let wel op, omdat er geen eidooier en gelatine in zit is het minder stevig en kan je het maximaal 1 dag bewaren in de koelkast voordat het zijn stevigheid begint te verliezen.

Simpele chocolade mousse

Ingrediënten:

1 Tony chocoladereep caramel zeezout
400 ml slagroom
1 theelepel suiker

Recept:

1. Schaaf van te voren met de rasp krullen van de chocolade. Bewaar dit in een apart schaaltje. Dit kan aan het einde als decoratie worden gebruikt.
2. Smelt de rest van de chocolade au ban marie. Vul hiervoor een pan met een laagje water. Zet hier een kom of andere pan in en breng het water aan de kook. Zodra het kookt kan de chocolade in de kom of pan. 
3. Klop in de tussentijd de slagroom op met een theelepel suiker. Dit zorgt ervoor dat dat de slagroom beter opklopt en steviger wordt.
4. Als de chocolade gesmolten is, zet de chocolade even apart zodat de meeste hitte eraf is en de slagroom niet kan gaan schiften als het later samenkomt. Let op dat je het niet ver laat afkoelen anders mengt het niet meer met elkaar en krijg je stracciatella mouse. Wat ook lekker is maar niet de bedoeling van dit recept
5. Meng de iets afgekoelde chocolade met de opgeklopte slagroom en doe het in een schaaltje of kommetje naar keus. Maak het af met het schaafsel dat we in het begin hebben gemaakt en apart gehouden. 

 

Heb je meer tijd om in de keuken staan en/of wil je je toetje verder van te voren maken. Dan is onderstaand recept ideaal. Doordat de eidooiers met hete suikersiroop worden gemixt worden de eidooiers gelijk gegaard en zitten er dus geen rauwe eieren in dit recept.

Chocolade mousse 

Ingrediënten:
30 gram water
30 gram suiker
125 gram chocolade (Tony caramel zeezout)
450 gram slagroom
75 gram eidooiers
3 blaadjes gelatine

Recept:

Scheidt de eidooiers en eiwitten in een aparte kom. We gebruiken alleen de eidooiers voor dit recept. Van de eiwitten kun je onder andere schuimpjes maken.

Kook het water en de suiker tot een siroop. Smelt de chocolade Au bain-marie en klop de slagroom in een aparte kom tot yoghurt dikte. Giet tijdens het mixen van de eidooiers langzaam de hete suikersiroop erbij. Let op dat dit geleidelijk gebeurd anders krijg je roerei.

Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Als dit zacht is geworden doe dit dan een pannetje met een paar druppels water op een hele lage temperatuur. Giet dit bij de eidooiers en mix dit tot alles goed gemengd is. Schep hierna langzaam de slagroom erdoorheen. Beng je de bang dat er toch klontjes zijn ontstaan door de gelatine. Doe dan het gehele mengsel door een fijne zeef. Giet dit in schaaltjes of kommetjes naar keuze.

Omdat er gelatine in het recept zit moet de chocolade mousse minimaal een nacht in de koelkast staan. Het kan nu circa 3 tot 4 dagen bewaard blijven in de koelkast

Unieke chocolade cadeaus: Top 5 Sorini

Sorini Praline

Unieke chocolade cadeaus: Top 5 Sorini

Met de chocolade cadeaus van Sorini verover je ieders hart! De chocolade producten van Sorini zijn leuk om iemand de leukste chocolade cadeau te doen, maar misschien wel nog leuker om jezelf de chocolade cadeau te doen. In deze blog zetten we de top 5 verkochte Sorini items voor je op een rijtje!

  1. Fles Bottiglia – chocolade relatiegeschenk waar je gratis een persoonlijke boodschap aan toe kan voegen, dit drukken we op een dubbelzijdig kaartje. Op zoek naar een uniek chocolade relatiegeschenk voor al je collega’s? Stop met zoeken!
  2. Babyshower chocolade roze 1 kg – Deze roze babyshower chocolade is inmiddels een klassieker geworden. Je koopt al een kilo babyshower chocolade voor €9,99. We moeten toegeven dat de roze chocolade iets populairder is dan de blauwe babychocolade. Wellicht dat er meer meisjes worden geboren in deze periode ;)!
  3. Fuxia Hart – dit chocolade hart laat jouw liefde en waardering zien. Een mooie geschenkverpakking gevuld met 72 gram chocolade. Voeg er gratis een persoonlijke boodschap aan toe om de ontvanger jouw waardering te laten zien.
  4. Salty Crunch pralines 1 kg – Dat de karamel zeezout combinatie in chocoladeland een succes is, is inmiddels bij iedereen bekend. Na het proeven van deze salty crunch pralines snap je ook waarom deze combinatie een succes is!
  5. Pick & Mix – stel zelf je chocolade gift box samen met jouw favoriete smaken. Zelf proeven welke smaken jij het lekkerst vindt? In de Pick & Mix module kan je al per stuk de chocolade pralines van Sorini bestellen. Als je er eenmaal achter bent welke smaak jouw favoriet is, dan kan je een flinke voorraad aan leggen via alle grootverpakkingen.

 

Kerstchocolade

Wist je dat we nu al de leukste chocolade kerst cadeaus binnen hebben? Het assortiment kerstchocolade van Sorini bestaat uit verschillende grootverpakkingen chocolade die je kan delen op kantoor of waar je een heerlijke kerstsfeer mee creëert. De verschillende grootverpakkingen hebben allemaal een mooie kerstwikkel in diverse kleuren.

Op zoek naar een leuk en lekker kerstcadeau? Met de geschenkverpakkingen van Sorini zorg jij voor een aangename verrassing onder de boom. Er zijn verschillende verpakkingen zoals een kerstboom gevuld met chocolade, grote kerstbal gevuld met chocolade, kerstkrans gevuld met chocolade en verschillende kartonnen giftboxen met de pralines.

 

In de spotlight: Chocolade Grootverpakkingen

In de spotlight: Chocolade Grootverpakkingen 

Chocolade, wie is er niet dol op? Bij Sweet Supply worden we blij van alle exclusieve zoetigheden, maar chocolade is en blijft toch wel onze favoriete groep. Chocolade is de grootste groep in de supermarkt binnen de categorie zoetwaren. Wist je dat Tony’s Chocolonely sinds kort zelfs Milka chocolade heeft ingehaald? Genoeg feitjes, op naar de kern van deze blog: Chocolade grootverpakkingen! 
Sinds kort kan je bij Sweet Supply ook onze exclusieve chocolade in grootverpakkingen bestellen. Hoe meer choco, hoe beter! En wij als Nederlanders zijn uiteraard ook dol op meer chocolade voor minder geld, zo koop je de grootverpakkingen chocolade voordelig in. Al is de chocolade in grootverpakking wel bedoeld om te delen. We kregen steeds meer enthousiaste vragen of we chocolade aan ons assortiment konden toevoegen in grotere verpakkingen dan de standaard chocolade repen en chocolade bakjes. Het Italiaanse merk Sorini chocolade beschikt over een breed assortiment kilo verpakkingen in verschillende kleuren en smaken. En in zo’n verpakking van een kilo zitten ongeveer 65 pralines, dus meer chocolade voor minder geld! We hebben hier onder een overzicht voor je samengesteld waar je deze chocolade in grootverpakking voor kan gebruiken en wat onze favorieten zijn. 

Onze favoriete grootverpakkingen chocolade

Op dit moment vind je 28 varianten chocolades in een kiloverpakking bij Sweet Supply. Deze hebben we met ons team uiteraard voor je getest en hierbij onze eigen favorieten.
1. Speculaas pralines in grootverpakking - €9,99. Een bijzondere smaak waarbij je goed de speculaas proeft. Melkchocolade gevuld met een praline van speculaas, waar wij blij van worden! 
2. Salty Crunch Caramel pralines in grootverpakking - €9,99. De trend van caramel zeezout hebben ze in Italië ook mee gekregen en dat proef je! Een melkchocolade praline met een zachte vulling waarin je duidelijk zowel de caramel als de zeezout proeft. 
3. Tiramisu pralines in grootverpakking – €9,99. Dol op toetjes? Met deze tiramisu chocolade is elke praline een dessert! 

Babyshower chocolade grootverpakking

Wat is een babyshower zonder chocolade? Op elke gender reveal of babyshower vind je tegenwoordig de leukste chocolade. Bij Sweet Supply heb je keuze uit 4 verschillende geboorte chocolades, de genderneutrale geboortechocolade laat helaas nog even op zich wachten. 

1. Babyshower pralines roze in grootverpakking - €9,99. Melkchocolade pralines gevuld met hazelnoot crème en crispy hazelnootstukjes met een baby roze wikkel. 
2. Babyshower pralines blauw in grootverpakking - €9,99. Melkchocolade pralines gevuld met hazelnoot crème en crispy hazelnootstukjes met een baby blauwe wikkel. 
3. Babyshower twistpralines roze in grootverpakking - €9,99. Melkchocolade pralines gevuld met praline met een baby roze wikkel die is getwist. Op de verpakking staat een baby afgebeeld zodat deze geschikt is als chocolade voor babyshowers.
4. Babyshower twistpralines blauw in grootverpakking - €9,99. Melkchocolade pralines gevuld met praline met een baby blauwe wikkel die is getwist. Op de verpakking staat een baby afgebeeld zodat deze geschikt is als chocolade voor babyshowers.

Grootverpakking chocolade voor bij de koffie

Wat eet je voor lekkers bij een kopje koffie? Een koekje, chocolaatje, stuk appeltaart? Op alle varianten heb je ook heerlijke chocolade in grootverpakking. Dus zowel voor de voorraadpot bij jou thuis of op kantoor, of voor in het restaurant bij de koffie. 
1. Pralines hele hazelnoot in grootverpakking - €9,99. Hele hazelnoot verwerkt in melkchocolade pralines. Een klassieker voor bij de koffie, die ook nog eens recht op blijft staan! 
2. Cheesecake pralines in grootverpakking - €9,99. Witte chocolade met een cheesecake praline vulling, we like it! 
3. Appeltaart pralines in grootverpakking - €9,99. Stukje appeltaart bij de koffie? Of een appeltaart praline? Wij kiezen voor de laatste. 

Kerst chocolade grootverpakking 

Oké, Sinterklaas moet nog komen maar toch kijken we ook al uit naar de kerstperiode. Dit jaar hebben we voor het eerst kerstchocolade in grootverpakking en wel in drie verschillende varianten! 
1. Kerstchocolade grootverpakking met rode wikkel - €9,99. Melkchocolade gevuld met hazelnoot crème en crispy hazelnoot stukjes. Deze kerstchocolade heeft een rode wikkel.
2. Kerstchocolade grootverpakking met gouden wikkel - €9,99. Melkchocolade gevuld met hazelnoot crème en crispy hazelnoot stukjes. Deze kerstchocolade heeft een gouden wikkel.
3. Kerstchocolade grootverpakking met sneeuw/ rode wikkel - €9,99. Melkchocolade gevuld met hazelnoot crème en crispy hazelnoot stukjes. Deze kerstchocolade heeft een rode wikkel met een sneeuwvlokje er op.
Als je hier klikt heb je gelijk een overzicht van alle chocolades in grootverpakking. Laat je ons nog even weten wat jouw favoriet is? 
Ohja, je hebt de blog uitgelezen, dankje! Als dank ontvang je op alle grootverpakkingen 10% korting met de code ‘chocoladegrootverpakking’ , geldig t/m 20 september 2019. 

De nieuwe Tony Limited Editions zijn er in 3 kruidige varianten!

Limited Editions Tony's Chocolonely: 3 kruidige varianten

Ze zijn er weer… De Tony Limiteds. Dit is een traditie die elk jaar weer terugkomt met verrassende smaken. In de blog over ‘’Tony´s familie’’ hebben we het al behandeld maar hieronder nog even een samenvatting wat Tony limited inhoud en in hoeverre dit verschilt met de klassieke Tony.

Wanneer en wat?

Elk jaar worden er rond september 3 nieuwe Tony repen uitgebracht met een smaakcombinatie die je in eerste niet zelf zou bedenken: de zogeheten Tony Limiteds. Aan het einde van de periode wordt er door het publiek een winnaar gekozen en deze wordt opgenomen in het exclusive assortiment. En aangezien wij hier van houden ga je deze natuurlijk volgend voorjaar bij Sweet Supply terugvinden. Dus vergeet niet om te gaan stemmen op je favoriete Tony limited reep. Het leuke van de Limiteds van Tony is dat zo ook echt limited zijn, vorig jaar waren de meeste repen rond november al uitverkocht!

Let op de limiteds zijn net zoals de exclusives alleen in speciaalzaken (like Sweet Supply) verkrijgbaar.
Ze zijn te herkennen aan hun opvallende verpakking met bonte kleuren en het logo van Tony is gestreept.

Ze komen ook nog in een leuk cadeaudoosje waar alle smaken in zitten. Maar hier moeten we nog even op wachten… maar dit duurt niet heel lang meer !

Een lesje geschiedenis..

In 2018 was er een samenwerking met Afriek rondom de Tony’s Limiteds. Afriek is een fashionlabel dat net zoals Tony het productieproces zo kort mogelijk probeert te houden en hun producten in ‘’arme landen’’ laat maken.  Zij hebben een tote bag ontwerpen met als inspiratie de kleuren van de wikkel uit dat jaar.

 De Tony Limiteds van de afgelopen jaren..

Afgelopen jaren zijn er al diverse smaakcombinaties geweest. Hieronder een klein overzicht.

2018

  • Melk 32% shortbread karamel
  • Puur 51% cacaokoekje karamel
  • Blond 28% gekarameliseerde pecan

 De winnaar van dat jaar was de shortbread caramel

2017

  • Melk 32% stoofpeer
  • Donkere melk 42% rogge zeezout
  • Wit 28% stracciatella 

De winnaar van dat jaar was de wit 28% stracciatella

2016

  • Wit wortel walnoot
  • Puur gember citroen
  • Donkere melk rogge zeezout


De winnaar van dat jaar was de wit wortel walnoot

De shortbread caramel en wit stracciatella zijn nu dus nog steeds te koop. De wit wortel walnoot heeft helaas in de tussentijd plaats moeten maken. 

Dit jaar wordt je verrast met… kruiden en specerijen!

Dit jaar is er voor een thema gekozen, namelijk kruiden en specerijen. Zo zijn er de bekende kruiden die bij iedereen wel in het keukenkastje staan maar er zitten ook een paar verrassende smaken tussen.

Er is een melk, puur en witte reep met ieder hun eigen kruiden mengsel. Dus voor ieder wat wils.

Puur Chili fudge roze peper; PEPER IN JE REEP!

De smaak karamel zeezout is ondertussen een klassieker geworden in chocolade. Echter kom je peper niet vaak tegen in chocolade, maar nu wel! Deze reep is een echte knaller: chili fudge en roze peper in stevige, pure chocolade met 51% cacao. Behoorlijk next level! In deze chocoladereep zitten hele roze peperkorrels verwerkt zodat je bij de eerste hap al gelijk het pittige van de peper proeft.

In deze reep komt vooral de smaak van de roze peper naar boven. De chili en fudge zijn smaken die zich meer op de achtergrond bevinden.

Melk honeycomb tijm

Lekker dan! Knapperige honeycomb en frisse tijm maken van deze Limited Edition een melkreep met een kruidig karakter (zoals een chefkok zou zeggen). Een best wel heel erg bijzonder lekkere reep met honeycomb en tijm, zo noemen wij hem!

De honeycomb zorgt voor de knapperige stukjes in de chocolade. Het smaakt niet naar honing zoals de naam doet vermoeden, maar heeft meer een caramel achtige smaak. De tijm overheerst niet maar proef je vooral op de achtergrond en als nasmaak.  

Wit kurkuma chai kokos

Spice up your life! Deze witte Limited Edition met kurkuma chai en kokos is een heerlijk romige reep, geinspireerd op het verre oosten. Je waant je op een yogamatje..of op een spijkerbed en dat allemaal in een reep witte chocolade! Alhoewel, wit? D

eze reep zorgt bij het openen van de reep gelijk voor een verrassing. De reep is niet wit maar geel van kleur. Dit komt door de kurkuma. Kurkuma is een kruid dat er ook voor zorgt dat kerrie zijn gele kleur krijgt. In deze reep komt de smaak van kokos als eerst naar boven. Chai is een naam voor een mengsel  van verschillende warme kruiden waaronder kaneel en gember dit is dus echt de goede reep voor de overgang van de zomer naar de winter.

Trek gekregen? Hier shop je alle nieuwe limiteds van Tony’s Chocolonely

Smaaktest: Onze top 5 zuurtjes van Cavendish & Harvey

Zuurtjes ouderwets? No way, lees hier onder de water-uit-je-mond lopende test van alle Cavendish & Harvey zuurtjes en je bent er achter waarom dit merk steeds populairder wordt in Nederland! We moeten er wel eerlijk bij vertellen dat we niet elk potje helemaal leeg hebben gegeten, maar enkele zuurtjes per smaak hebben getest! De slogan van Cavendish & Harvey is niet voor niets: ‘Voor kenners’ en dat blijkt ook uit onze test!

Zuurtjes en zuurtjes

Voor we onze uitslag gaan verklappen, een korte uitleg over wat zuurtjes zijn en waar je ze vindt. Je kent vast wel de Napoleon zuurtjes van uit de supermarkt en verder heb je nog de Rang zuurtjes die je wellicht kent, maar daar stopt het vaak. Omdat we bij Sweet Supply blij worden van exclusieve zoetigheden, werken we met het merk Cavendish & Harvey.

Het assortiment bestaat uit 2 varianten zuurtjes, gevulde zuurtjes en ongevulde zuurtjes en uit suikervrije zuurtjes en suikerhoudende zuurtjes (= zoet ;)).  De ongevulde zuurtjes ontstaan door het koken van een suiker(vrij) houdend mengsel dat wordt gegoten in een mal. Voor de gevulde zuurtjes wordt ook een kookmengsel gemaakt, nu worden er twee halve zuurtjes gemaakt. Het ene zuurtje wordt gevuld met het mengsel, waarna de andere helft er direct op wordt ‘gelijmd’.

Oké, voor zover de theorie! Op naar het leukste gedeelte, zuurtjes proeven! We hebben er voor gekozen om de blikjes te testen, de smaken van de blikjes vind je namelijk ook terug in de jars die je kunt gebruiken om cadeau te doen. Of om op kantoor neer te zetten en je collega’s een plezier mee te doen. De potten zijn in formaten van 300 gram en 1 kilo verkrijgbaar.

De uitslag

  1. Gevulde drop zuurtjes €1,79
    Dat Nederlanders van drop houden is een feit, maar gecombineerd in een zuurtje is dit een wel heel bijzondere smaakervaring! De harde buitenkant heeft een goede dropsmaak en de gevulde binnenkant is als het ware een machtig en smaakvolle afsluiter van dit heerlijke zuurtje met dropsmaak.
  2. Mix Fruit zuurtjes €1,99
    De klassieker in het assortiment van de zuurtjes van Cavendish & Harvey en daar is niets aan gelogen! Een mooie mix van smaakvolle fruitzuurtjes in de smaken peer, sinaasappel, citroen bramen en kersen.
  3. Caramel gevuld met chocolade zuurtjes €1,79
    Een heerlijk zachtzoet caramel zuurtje gevuld met een goede Belgische bittere chocolade. Een unieke smaakcombinatie die je niet vaak tegenkomt!
  4. Gevulde aardbei zuurtjes €1,99
    Oké, wij houden heel erg van fris en zoet en daarom hebben wij de gevulde aardbei zuurtjes ook in de top 5 geplaatst. Een zoete buitenkant en een zoete binnenkant! Frisheid, zoetheid en aardbei in dit zuurtje, we lik(e) it!
  5. Creamy Butterscotch zuurtjes €1,99
    Ook een klassieker, maar wel met een uitgesproken smaak. De melk en boterachtige zuurtjes zorgen voor een zoete ervaring.

 Ook trek gekregen van deze test? Je vindt hier het complete assortiment zuurtjes van Cavendish & Harvey. We zijn erg benieuwd wat jouw favoriete smaak is!

Het verhaal van.. Toffees!

Walkers Toffee

Ze plakken zo lekker aan je tanden, smaken vaak naar caramel en als je er 1 pakt, pak je er in ieder geval nog 1! In onze blog vertellen we je meer over toffees!

Oorsprong

De toffee is een typisch Engels product en bestaat al sinds 1825. Het is een snoepje gemaakt van karamel. Waar de naam vandaan komt is niet helemaal bekend. Waarschijnlijk komt het van het woord taai: tough.

Er zijn diverse snoepjes die gemaakt worden van karamel, bijvoorbeeld fudge, borstplaat en boterbabbelaar. Maar wat is het verschil met de toffee? Het zit hem in het gebruik van room en boter en de mate van verhitting. Verdere uitleg over de verschillende temperaturen volgt later in de blog. Om deze redenen is een stukje fudge zacht en een toffee '‘chewy’ zoals de Engelse dit zeggen.

De klassieke toffee is te herkennen aan de winkel die aan beide kanten gedraaid is .

Een van de bekendste en oudste producenten van Toffee is Walkers. Dit is een familiebedrijf dat in de 19e eeuw is opgericht. Hier wordt tot op de dag van vandaag nog steeds met het traditionele recept toffee gemaakt. En omdat wij trotse verkopers van dit merk zijn, zijn dit voor ons de enige echte klassieke toffees die je op de markt kunt kopen!

Met een rondje supermarkt kom je verschillende toffees tegen, denk aan de Cote d’Or Chocotoff chocolade toffees en de Toffifee caramels. Klassiekers in supermarktlandschap, maar wij worden blij van meerdere smaken!

Recept

Het is ook leuk om toffee zelf te maken! Hoe je dat dat?

Wat heb je nodig voor de basis van een toffee?
300 gram kristal suiker
300 gram room
125 roomboter

Gebruik een bakvorm van 20x30 cm. Leg hier een bakpapiertje in.
Smelt de ingrediënten samen in een steelpan. Zodra alles gemengd is kan het vuur verhoogd worden.  Verwarm de ingrediënten tot een temperatuur van 140 graden.  Let op, hierbij niet roeren anders blijft het aan de lepel plakken.

Zodra het 140 graden is, de steelpan van het vuur halen en een paar minuten laten rusten totdat de meeste bubbels zijn verdwenen. Hierna het mengsel in de ovenschaal gieten en 2 uur in de koelkast op laten stijven.

Nu is het alleen nog een kwestie van aansnijden. Je kan het in een ovenschaal bewaren. Maar het is nog leuker om de gesneden stukjes in te pakken. De beste manier om dit te doen is het met bakpapier dit is vetvrij papier. Hierdoor plakt de toffee niet aan de verpakking vast. Knip uit een vel bakpapier vierkantjes die ongeveer 2x zo groot als de toffee en vouw ze als een klassieke toffee wikkel dicht.

Het proces

De basis van toffee is karamel. Om karamel te maken moet het suikerwater worden verhit. Heet water kan maximaal 100 graden worden, maar zodra er suiker aan wordt toegevoegd kan de temperatuur oplopen tot 177 graden.

Verhitting van suikerwater kent verschillende stadia. Per stadium gaat de temperatuur 5 graden omhoog. Bij elke stadium hoort een andere toepassing. Bij het maken van toffees zit het in de zachte (132 t/m 143 graden) of harde kraak (146 t/m 154 graden) fase. Dit is afhankelijk of er zachte of harde toffees worden gemaakt.

In een fabriek wordt de suikersiroop en glucose in een koperen ketel verwarmd. Hierna wordt er een emulgator aan toegevoegd om de suikers en vetten te verbinden. Hierdoor ontstaat er een egale massa. Dit zorgt ervoor dat de toffee in je mond smelt.

Formaten

Toffees worden verkocht per stuk in de bekende wikkel of in tabletten.
Voor de toffees in een wikkel worden verpakt, wordt er een ‘’lange sliert’’ gemaakt. Dit wordt machinaal in blokjes gesneden en gelijk verpakt in een wikkel. Daarna wordt het verpakt in potten of zakken.  Voor het maken van de tablets wordt de karamel in speciale mallen gegoten. Dit wordt verkocht in plastic bakjes met een folie er omheen.
Walkers heeft bijvoorbeeld een tablet die meegeleverd wordt met een hamer. Hierdoor kan je je eigen tablet in stukjes slaan en hoef je de harde stukjes toffee niet met je handen te breken,

Verschillende smaken

Aan de klassieke toffee kunnen nog allerlei ingrediënten worden toegevoegd zoals noten, likeur, rozijnen en (gedroogd) fruit. Ook kan de toffee worden ov

ergoten met chocolade. Dan wordt het English toffee genoemd.

De klassieker van Walkers is de English Creamy Toffee, een romige caramel toffee die smelt in je mond.  Maar er zijn veel verschillende variaties waar we erg blij van worden, hierbij een overzicht van de beschikbare Walkers Toffees:

v  Karamel zeezout

v  Nutty Brazil

v  Mint

v  Drop

v  Banana split

v  Gechocolateerd melk (buitenkant)

v  Gechocolateerd puur (buitenkant)

v  Gevulde chocolade

v  English creamy

 

Blogactie

Trek gekregen van deze recepten en verschillende smaken? Als waardering voor het lezen van deze blog sturen we je graag wat samples op van elke smaak! Mail ons even je naam en adres onder vermelding van ‘toffee samples’ naar info@sweetsupply.nl en we sturen je een gratis proefpakketje op!

 

In de spotlight: De chocolade van Galler Chocolatier

Jean Galler

België; het land van frieten, bier én chocolade! Als trotse verkoper van het merk Galler Chocolatier vertellen we je in deze blog meer over dit kwalitatieve merk Belgische chocolade.

België chocoladeland

Als je wel eens in Antwerpen, Brussel of Gent bent geweest is het je vast al opgevallen. In grote winkelstraten vind je meerdere luxe chocolatiers. Hoe komt het dat je in België zo veel chocolatiers vindt? Hier zijn meerdere redenen voor, zoals de manier van de cacaobonen malen, het hoge cacaogehalte van de chocolade, de selectie van bonen en de creativiteit van chocolatiers. Niet onbelangrijk is, is dat de consument in België het normaal vindt om een relatief hoog bedrag uit te geven aan kwalitatieve chocolade. Daarnaast vind je de grootste chocoladefabriek ter wereld in België, dit is de fabriek van Barry Callebaut. Zij verwerken cacaobonen tot chocolade. Alle ingrediënten om tot een chocoladeland uit te groeien!

Started from Belgium

De oprichter van het merk Galler Chocolatier is Jean Galler. Al op 16-jarige leeftijd weet hij dat chocolade de hoofdrol gaat spelen in zijn leven. Na zijn studies banketbakkerij en chocolaterie in Zwitserland en Frankrijk (jawel, ook chocolade landen) sleept hij in 1974 de titel van ‘Beste banketbakker van België’ binnen. In 1976 richt hij Chocolatier Galler op en vanaf dat moment volgen de mijlpalen zich snel achter elkaar op.

Hofleverancier van chocolade land België

De meesterchocolatier Jean Galler ontwikkelt zijn eigen stijl, met unieke smaken en verpakkingen. Tot op de dag van vandaag staat de chocolade van Galler bekend om de levendige, vrolijke kleuren van de verpakkingen en de smaakvolle combinaties van de chocolade.

Dankzij deze creativiteit en onderscheidende producten mag Galler Chocolatier zich sinds 1994 de onafgebroken Hofleverancier noemen van België. In België wordt dit ‘Gebrevetteerd hofleverancier van België’ genoemd. "Gebrevetteerd Hofleverancier van België" worden maakt een onderneming of vakman bijzonder trots, omdat hun talent en vakkundigheid dan immers terecht worden erkend door Z.M. de Koning.

Gevulde chocolade repen

Wist je dat er in Nederland heel weinig gevulde chocolade repen beschikbaar zijn? Kijk maar eens naar het schap in de winkel en je komt er achter dat bijna alle chocolade repen ‘plat’ zijn, dus niet gevuld. In vaktermen noemen we ‘platte’ chocolade eigenlijk een tablet. In België is er een sterk onderscheid tussen ‘repen chocolade’ en ‘tabletten chocolade’, in Nederland spreken we eigenlijk altijd van chocolade repen, ongeacht gevuld of ongevuld.

Galler beschikt over een bijzondere luxe lijn met chocolade repen. Het assortiment gevulde chocolade repen van Galler bestaat uit bijzondere smaakcombinaties zoals een witte chocoladereep gevuld met pistachepraline, een melkchocolade reep gevuld met marsepein en een pure chocoladereep met espressovulling, YUMMY! Daarnaast zijn er ook de meer klassieke repen zoals melk praline en melk hazelnoot.

Trek in een reep gekregen? Shop ze hierrrr…

Platte chocolade alias ‘tabletten’

Een chocolade tablet is eigenlijk platte chocolade, zonder vulling. Weet je hoe je een goede tablet chocolade herkent? Hij maakt een ‘krak’ geluid als je hem breekt, testen maar! Het leuke aan het assortiment tabletten van Galler is dat het bijzondere smaakcombinaties zijn. Witte chocolade met Matcha Thee en witte chocolade met framboos zijn verrassend frisse combinaties van chocolade met pure ingrediënten. Omdat steeds meer chocolade liefhebbers ook gezonder willen consumeren, beschikt Galler ook over hele pure tabletten zoals de 85% cacao tablet en de suikervrije chocolade met 78% cacao. Deze variaties spelen in op een veranderende behoefte van de consument gericht op een verantwoord voedingspatroon.

Food paring

Jean Galler gaat verder dan alleen het produceren van mooie chocolades met bijzondere verpakkingen. Het maken van smaakcombinaties tussen de chocolades van Galler en andere producten is voor Jean Galler een culinaire ontdekkingsreis. Zo heeft hij bijvoorbeeld in België samen met Huggy’s Bar een hamburger ontwikkeld bedekt met pure chocolade. En Jean Galler heeft het ultieme Vaderdag cadeau samengesteld. Zo is hij er achter gekomen dat chocolade goed combineert met whisky.

Maar wij worden het meest enthousiast van de nieuwste combinaties, chocolade gecombineerd met bier! BIER? JA! Dit is toch wel het beste Vaderdag cadeau ooit dat je je kunt voorstellen?! Het gaat hier om smaakcombinaties van de chocolades van Galler met het Luikse bier ‘Bière des Amis’. Je kunt dit het beste proeven door eerst een stukje chocolade in je mond te laten smelten en vervolgens een slokje blond bier van hoge gisting te nemen. Het bier en de chocolade combineren zeer goed met elkaar en de aroma’s vermengen zich in je mond. Er zijn 3 combinaties te maken:

  1. De avonturier combinatie: Biere des Amis gecombineerd met een tablet Galler Pure chocolade met Munt-Limoen. Het bier versterkt de frisheid van de munt en de lichtzure smaak van limoen.
  2. De gespierde combinatie: Biere des Amis gecombineerd met een chocoladereep Puur Espresso. Laat je verrassen door een combinatie van cacao, koffie en hazelnootpraline voor een krachtige combinatie die zacht eindigt.
  3. De zachtaardige combinatie: Biere des Amis gecombineerd met een witte chocoladereep Manon. De reep wit Manon is een combinatie van hazelnoot, room en koffie. De zachtheid van deze reep wordt getemd door de bitterheid van het bier, dat een extra touch geeft aan deze ervaring.

Op dit moment zijn wij zelf ook nog aan het proeven. Maar grote kans dat dit op korte termijn beschikbaar is om als chocolade cadeau te kunnen kopen, niet alleen voor Vaderdag!

Alle artikelen van Galler Chocolatier shop je hierr..

Tony's Chocofamilie

We nemen je mee in de chocofamilie van Tony en leggen je uit welke smaken je allemaal tegenkomt.

Bovendien kom je in de webshop ook smaken tegen die je niet in elke winkel vindt, we leggen het je hier onder uit! 

Het assortiment van Tony’s Chocolonely is verdeeld in classics, exclusives en limiteds. Welke smaak is waar verkrijgbaar? En welke smaak valt onder welk gedeelte van het assortiment?

Tony’s classics

Het begon in 2005 met de melkchocolade reep van Tony die de opvallend rode kleur heeft. Waarom is deze rood en niet blauw zoals bij de meeste merken vraag je je misschien af. Bij de eerste reep die Tony op de markt bracht was het doel een alarmerende boodschap over te brengen, wat ze hebben gedaan door de wikkel een rode kleur te geven. Toen er later dat jaar de pure reep op de markt werd gebracht kreeg deze de kleur blauw.

Tot op de dag van vandaag zijn melk, puur en karamel zeezout nog steeds de populairste smaken. Wist je trouwens dat Tony een van de eerste in Nederland was die de smaak karamel zeezout gebruikte? Nu vind je deze smaakcombinatie ook in pindakaas, stroopwafels, vla, ontbijtkoek en nog vele andere producten. De Tony’s classics zijn breed verkrijgbaar, zowel bij de supermarkten als bij speciaalzaken.

De reeks met Tony’s classics wordt ook wel de regenboog van Tony’s Chocolonely genoemd. Hieronder een overzicht van alle classics met bijbehorende kleur.

 Exclusives

Hierboven is het al even ter sprake gekomen, maar wat is eigenlijk een exclusive en in welk opzicht verschilt dit met een classic? De naam zegt het eigenlijk al, deze repen zijn maar bij een select aantal winkels te koop (exclusief en niet in de supermarkt). Ze zijn te herkennen aan het gestreepte Tony logo.

De Exclusives van dit moment zijn:

Tony’s Limiteds

Hoe lekker de classics en limiteds ook zijn, soms wil je verrast worden met smaakcombinaties die je in eerste instantie niet zelf zou bedenken. Daarom worden er elk jaar 3 nieuwe limiteds uitgebracht. In 2016 was er bijvoorbeeld de smaak wit wortel walnoot. Welke smaken het dit jaar worden blijft nog even een verrassing, dit wordt later dit jaar bekend gemaakt, maar het wordt een kruidige verrassing =) !   

Herken je dit: heb je eindelijk je favoriete smaak ontdekt, blijkt het een limited edition te zijn. Daar heeft Tony wat op bedacht. Van de 3 limiteds wordt er door middel van een verkiezing een winnaar gekozen. Deze smaak wordt volgend jaar een exclusive. Dus wil je dat je smaak volgend jaar terugkeert, vergeet vooral niet om te gaan stemmen in december en wie weet zie je hem volgend jaar terug op de website.

Zo waren er in 2017 de volgende limiteds: Melk Rogge Zeezout, Melk Stoofpeer en Wit Stracciatella. De winnaar, Wit Stracciatella is opgenomen in de Exclusive familie. 
In 2018 waren er Melk Shortbread, Wit Pecan Kokos en Puur Cookie Caramel. De winnaar Melk Shortbread vind je nu ook in de Exclusive familie!

De Tony’s Limiteds duiken altijd op in september en zijn net als de exclusives alleen verkrijgbaar via speciaalzaken. Naast de losse repen is er ook het cadeaudoosje met de 3 limiteds.

Estafette reep

De estafette reep wordt elk jaar afgewisseld door een nieuwe smaak en dan wordt het stokje weer doorgegeven aan de volgende (estafette). Deze zijn speciaal gemaakt voor Albert Heijn en kun je ook alleen hier kopen. De estafettereep van dit moment is Witte Chocolade met citroen maanzaad crumble.

Kleintjes

Ben je onderweg naar je vakantiebestemming of zit je deze zomer gewoon in de trein op weg naar je werk dan komen de kleintjes goed van pas. Door hun kleine formaat zijn ze makkelijk mee te nemen in je tas en kun je ze op elk moment van de dag eten. De kleintjes zijn er in de 6 classic smaken: Melk, Puur, Melk Noga, Puur Amandel Zeezout, Melk Karamel Zeezout en Melk Hazelnoot.

De 6 kleintjes zijn ook gebundeld in een mooie cadeauverpakking, welke inmiddels ook al is uitgegroeid tot een klassieker: Tony’s Proeverijtje!

Tiny Tony

Dit is de allerkleinste variant van de chocolade van Tony, verpakt in kleurrijke doosjes. Deze per stuk verpakte Tony’s zijn verkrijgbaar in boxen van 100 stuks in MelkPuur en Mix. Of in het ideale cadauformaat met 22 stuks. In de mix vind je 10 smaken Classics. Het kleine doosje van 22 stuks is verkrijgbaar in de supermarkt en speciaalzaken, de grote verpakkingen van 100 stuks vind je niet overal en zal je goed moeten zoeken!

 

Alle chocoladeletters en Tony's Chocolonely letterrepen verzamelen!

Alle chocoladeletters en Tony’s Chocolonely letterrepen verzamelen!

Nu denk je er nog niet aan, maar als het heerlijk avondje is gekomen heb je waarschijnlijk al meerdere chocolade letters verorberd. In deze blog nemen we je mee in onze zoektocht naar het mooiste assortiment lekkere, luxe en bijzondere chocoladeletters en andere sinterklaas cadeautjes voor het heerlijk avondje!

Waar gaan wij onze chocoladeletters bestellen?

‘Gek op exclusieve zoetigheid’ betekent dat we de leukste producten selecteren om ons assortiment rondom Sinterklaas compleet te hebben waar we jou mee kunnen verrassen! Dit begint eigenlijk al als je lekker naar het strand gaat en het nog zo warm is dat je geen trek hebt in chocolade, maar je bezig bent met ijs eten en zonnebrand smeren.
We informeren bij Tony’s Chocolonely wat het assortiment voor Sinterklaas zal zijn, vaak is dit soortgelijk aan het jaar er voor met wat wijzigingen. Denk aan een nieuwe smaak, naast de klassieke melk en pure letters. Sluit je ogen even en fantaseer even over je favoriete Tony’s smaak en wellicht zie je die begin september terug (14% kans dat je het goed hebt)!
Met onze eigen ideeën onder de arm gaan we richting verschillende chocoladefabrieken met de vraag of zij onze ideeën kunnen uitvoeren. Zo was dit jaar een vraag: kunnen we leuke chocolade schoencadeautjes maken met verschillende figuren? Lees het antwoord hier onder=)!

Tony’s Chocolonely Letterrepen

Tony's Letterreep S Melk Marsepein

Het Sinterklaasjournaal, strooigoed, de intocht, pepernoten, kruidnoten.. SINTERKLAAS! We worden er nu al blij van en de voorbereidingen zijn al in volle ga

ng.  Afgelopen jaar hebben we voor het eerst het complete assortiment van Tony’s Chocolonely Letterrepen aangeboden en met succes! De chocoladeletter ‘S’ blijft de topper, maar steeds meer consumenten vinden het leuk om een naam in chocoladeletters te bestellen of om een naam in chocoladeletters cadeau te doen. Of je kunt er grappige leuzen mee maken!
Naast alle alfabet letters waren er ook de smaken melk pepernoot, puur pepernoot en melk marsepein. We kunnen je alvast verklappen dat deze smaakvolle familie van Tony’s letterrepen uitgebreid gaat worden met meerdere varianten. Welke dat zijn, dat zie je begin september! Maar na melk chocolade en pure chocolade komt….. =).

Luxe chocoladeletters met ambachtelijke vulling

Ambachtelijke Letter Karamel Zeezout

Je hebt de bekende Verkade chocoladeletters, de goedkope Droste chocoladeletters, maar bij Sweet Supply worden we blij van exclusieve zoetigheden. Daarom vind je dit jaar bij ons heerlijke luxe chocoladeletters die je nergens anders gaat vinden. Wat denk je van een ambachtelijke chocolade letter S besprenkeld met karamel en zeezout of een melkchocolade letter van 200 gram met Schuddebuikjes?

Sinterklaas chocolade

Bakje Strooiletters

Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje! Naast de chocoladeletters zijn we ook op zoek gegaan naar leuke sint kadootjes die passen in je 

schoen.. en we hebben dit gevonden! Sint en piet van chocolade in een bakje dat nog in je schoen past ook! En als variant op alle grotere chocoladeletters hebben we kleine chocoladeletters als schoencadeau in een bakje. We zijn erg benieuwd wat je van de foto’s vindt!

Een goede zaak; chocoladeletters met een logo

Wat is nou leuk om op je werk te krijgen met Sinterklaas? Zo rond 5 december worden er veel zakelijke Sinterklaascadeaus uitgedeeld, maar wat is nou echt leuk? Bij Sweet Supply kan je komende Sinterklaas een chocoladeletter personaliseren met een logo, waardoor je een uniek chocolade relatiegeschenk samenstelt. Dit kan al vanaf 40 stuks.

Een chocoladeletter met logo te standaard voor jou? Je kunt ook een visitekaartje toevoegen aan een chocoladeletter of in een bakje Sint en Pietjes laten verpakken. Op deze manier kan je je eigen opmaak verzorgen en wij verpakken de chocolade op de juiste manier!

Sinterklaas cadeau pakket

De zak van Sinterklaas, gevuld met verschillende Sinterklaas cadeaus. Een Tony’s chocoladeletter, zakje kruidnoten en de mogelijkheid om visitekaartje toe te voegen geeft jou de mogelijkheid om een uniek Sinterklaas cadeau samen te stellen vanaf 40 stuks. Heb je zelf een leuk idee over hoe we het leukste Sinterklaas cadeau kunnen samenstellen? Pakjespiet staat op je te wachten!

We gaan nu weer even verder op onze Pakjesboot om er voor te zorgen dat alle chocoladeletters al vanaf begin september bestelt kunnen worden. Wil je nu alvast jouw chocoladeletters bestellen? Dat kan, neem even contact met ons op en we informeren je over de beschikbaarheid van het Sinterklaas assortiment.