Blog

In de spotlight: De ambachtelijke fudge van Buttermilk

Ze zijn weer terug! De ambachtelijke fudge van Buttermilk Kitchen uit Engeland. In onze nieuwe blog zetten we het merk Buttermilk in de spotlight en vertellen we je meer over het verhaal van dit mooie merk en welk lekkers er nog allemaal onderweg is! 

Geschiedenis

Buttermilk is een Engels bedrijf dat sinds 1964 bestaat. Dit werd gerund door twee oudere dames die toen nog boven hun winkel de fudge maakte en het beneden verkochten aan voornamelijk de toeristen die langs hun vissersdorpje in Padstow kwamen. In de jaren 90 is het overgenomen door de familie Goad. Zij hebben het toen naar de grote stad Cornwall gebracht  en het gemaakt tot het merk dat het nu is. Op dit moment zit de tweede generatie van de familie Goad al in het bedrijf en het is de bedoeling dat dit van generatie op generatie zal worden doorgegeven.

Op dit moment is de ambachtelijke fudge van Buttermilk in meer dan 10 landen te koop en heeft het al meerdere prijzen gewonnen met hun fudge.Ze staan bekend om hun gekke smaken en opvallende kleurrijke verpakking. Zo is er zelfs een fudge waar echte gin uit de streek in is verwerkt. Mede dankzij deze unieke combinaties heeft Buttermilk Fudge al meerdere Great Taste Awards gewonnen. Deze award wordt toegekend aan bijzondere producten. 

 Wat is fudge en hoe wordt het gemaakt

Fudge is een zacht toffee snoepje dat gemaakt wordt van boter, suiker en room. Bij ‘’Buttermilk’’ wordt de fudge nog steeds op dezelfde manier als 50 jaar geleden  gemaakt, in traditionele koperen ketels boven een open vuur. De koperen ketels zien er niet alleen mooi uit maar zorgen er ook voor dat de fudge zijn mooie bruine kleur krijgt. Want het oog wil natuurlijk ook wat.

Waar het vroeger waarschijnlijk ging om hooguit een kilo per dag wordt er vandaag de dag 2000 kilo fudge per dag geproduceerd, dit is wel een verschil met de begindagen in het kleine vissersdorpje.

Er zijn verschillende smaken fudge beschikbaar: smooth fudge (zacht), crumbly fudge (brokkelig) en zeer binnenkort kan je ook chocolade verwachten! 

 

Assortiment

Buttermilk heeft tegenwoordig meerdere producten die ze maken, maar blijven toch bekend staan om hun fudge en die hebben wij dan ook in het assortiment.

Hieronder een overzicht welke fudge smaken dat zijn:

150 gram Chocolade karamel zeezout

150 gram Pink gin fudge

150 gram Vanille fudge

150 gram Karamel zeezout

150 gram Smooth assorted

 

Goed om te weten is dat deze fudge geschikt is voor vegetariërs en mensen met een glutenallergie.

 

Niet alleen is deze fudge lekker om zo eten, maar ook goed om in recepten zoals brownies en cake   te gebruiken!

In de voorbereiding op Valentijn: Alle Valentijns chocolade verzamelen!

In de voorbereiding op Valentijn: alle Valentijns chocolade verzamelen!

De dag van de liefde! Komt er nog post binnen vandaag? Zou hij nog een bosje bloemen laten bezorgen op je werk? Óf verrast hij je met heerlijke chocolade voor Valentijnsdag! Bij Sweet Supply zijn we al begonnen met de voorbereiding op Valentijnsdag, je leest er meer over in onze nieuwe blog!

De liefde van zowel een man als van een vrouw, gaat door de maag. En als je dan toch mag kiezen, dan is een chocolade Valentijns cadeau wel erg leuk om jouw vriend of vriendin mee te verrassen! Daarom hebben we weer de lekkerste chocolade items geselecteerd zodat jij het hart van jouw Valentijn ook dit jaar weer veroverd!  Wist je dat je bij elk cadeau een gratis persoonlijke boodschap toe kan voegen? Op de afreken pagina voeg je gratis jouw persoonlijke Valentijns boodschap toe.

Melkchocolade harten 

De klassieker op het gebied van Valentijnschocolade is toch wel het hart gevuld met chocolade. Dit jaar is de keuze reuze, want de collectie is uitgebreid! Hieronder een overzicht van verschillende chocolade harten:

  1. Camilla hart gevuld met 170 gram melk chocolade
  2. Cuoricini hart gevuld met 475 gram melk chocolade
  3. Cuore hart gevuld met 72 gram melk chocolade
  4. For you hart gevuld met 72 gram melk chocolade

Een kilo pure (is eigenlijk melk) liefde!

Ga je zelf een Valentijnscadeau in elkaar zetten? Dan zijn deze kleine per stuk verpakte platte melkchocolaatjes erg leuk als opvulling van je cadeau! Er gaan zo’n 90 kleine hartjes in een kilo. Een kilozak chocolade hartjes.

Bakje Pure Verwennerij Hartjes Assortiment

Na het succes van de introductie van het merk Pure Verwennerij in 2019, breiden we het assortiment langzaam uit! Speciaal voor Valentijn introduceren we het bakje Pure Verwennerij gevuld met 175 gram chocolade praline hartjes. Heb je in elk stadje een ander schatje? Dan kan je vanaf 48 bakjes de Pure Verwennerij Chocolade Hartjes ook met een logo bestellen!

  1. Pure Verwennerij Chocolade Hartjes assortiment 175 gram
  2. Pure Verwennerij Chocolade Hartjes Ass. 175 gram met logo

Tony’s Chocolonely Valentijn Reep!

!PRIMEUR! Tony’s Chocolonely introduceert dit jaar voor het eerst een Valentijnreep, hoe cool! Het is een reep van melkchocolade met daarin stukjes framboos en fudge. Wees er snel bij, want we verwachten dat dit een toppertje gaat worden!

Roze is de kleur van de liefde

Wil je toch iets anders dan chocolade in de vorm van een hartje dan hebben we hieronder een selectie gemaakt van chocolade met een roze wikkel of verpakking.

Nog steeds last van keuzestress? Hier vind je alle Valentijn chocolade

Bakken met Jenny: Recept van Millionaire Shortbread

De feestdagen zijn begonnen en dat betekent tijd voor een nieuw recept! Dit recept is ideaal om een dag van te voren te maken, dus minder stress in de keuken met de feestdagen.

Het meest bekend is dit recept in Engeland en Schotland, hier wordt het in de middag gegeten bij een afternoon tea/ high tea en de avond bij de thee. Door de versiering met de witte en melkchocolade ziet het er ook gelijk feestelijk uit.

Dit recept kent vele namen, caramel shortcake, caramel squares, caramel slice,  en millionaire’s slice.

Maar komt allemaal op hetzelfde neer, een biscuit  met een ‘’chewy’’ caramel vulling en daarbovenop melk of pure chocolade.

 

Ingrediënten:

Shortbread

50 gram boter (koud)

175 gram zelfrijzend bakmeel

50 gram suiker

 

Caramel

150 gram suiker

4 tbsp golden syrup  (of 50 gram extra suiker)

200 gram boter

400 gram (1 blikje) gecondenseerde melk

 

Topping

200 gram chocolade (puur of melk naar keuze)

50 gram witte chocolade (optioneel)

Bereiding:

Als eerst beginnen we met het maken van de bodem. Doe in de ovenschaal een stukje bakpapier, groot genoeg om de bodem te bedekken.

Meng het bakmeel met de suiker. Voeg hieraan de boter toe. Het is hierbij belangrijk dat de boter koud is. Als het te warm wordt gaat de boter smelten en wordt de koek niet zo kruimelig. Wrijf tussen je vingers de koude boter samen met het bakmeel en suiker totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Voeg een paar druppels koud water toe.

Druk de kruimels in de ovenschaal. Bak dit voor 10 minuten in een oven op 180 graden.

Nu is het tijd voor de caramel.

Meng in een steelpan de boter, gecondenseerde melk, suiker en golden syrup op een laag vuur totdat de boter is gesmolten. Golden syrup is lastig verkrijgbaar in Nederland. Als je het niet kan vinden vervang het dan door 50 gram extra suiker. Als alles gesmolten is verhoog je het vuur zodat het mengsel kan gaan koken. Blijf goed roeren zodat de suiker niet kan verbranden. De caramel is klaar als het een amber kleur heeft gekregen.  Dit duurt circa 5 tot 10 minuten. Afhankelijk hoe donker je de caramel wilt hebben. Als het de juiste kleur heeft giet je het over de koekjesbodem en doe het nogmaals 10 minuten in de oven.

Laat het helemaal afkoelen, dit kan zowel in de koelkast als de vriezer. Ligt eraan hoeveel tijd je hebt.

Als het helemaal is afgekoeld is het tijd voor de chocolade. Gebruik hiervoor melk of pure chocolade, dit is smaak afhankelijk. Smelt hiervoor de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Giet dit dan over de caramel. Je kan het zo laten of versieren met witte chocolade.

Enjoy! 

In de voorbereiding op.. KERST! De lekkerste Kerstchocolade nu beschikbaar

De lekkerste en mooiste Kerstchocolade! 

Oké, grote kans dat er vanochtend een schoen met cadeautje bij de schoorsteen stond, de wortel voor O Zo Snel is mee genomen en dat er vanavond weer liedjes worden gezongen voor de Goedheiligman. Maarrrr… bij ons is de Kerst ook al begonnen! Pak onze hand, en wandel met ons mee door onze nieuwe blog over de leukste kerstcadeaus van chocolade!

Kleine terugblik op Sinterklaas

We zitten nu middenin de Sinterklaas periode, maar deze is voor Sweet Supply nog nooit zo leuk geweest als afgelopen jaar! We mochten verschillende chocolade letters met logo leveren, hebben het record gezet met de Tony’s Letterrepen en het nieuwe assortiment Pure Verwennerij Strooiletters en Sint en Pietjes heeft het ook super goed gedaan!  Kritische noot; we hebben zelf te weinig ambachtelijke letters ingekocht, deze waren te snel uitverkocht, maar dat is niet onbegrijpelijk als je ze geproefd hebt! Rede genoeg om volgend jaar weer het assortiment uit te gaan breiden!

Tony’s Chocolonely Kerstreep

Yes, vernieuwing! We kennen de Tony’s Melk Glühwein reep inmiddels, maar de familie kerstrepen van Tony’s is uitgebreid: Tony’s Puur Mint Candy Cane! Kleine tip, de Tony’s Puur Mint Candy Cane is al bijna uitverkocht, wees er dus snel bij!

Pure Verwennerij Kerstchocolade

Je kent ze wellicht al van Sinterklaas, de range Pure Verwennerij bakjes met de lekkerste Callebaut chocolade! Speciaal voor kerst hebben we nu 3 varianten in ons assortiment: chocolade kerstklokjes, chocolade kerst assortiment en chocolade kerststerren. En hoe cool, de range Pure Verwennerij is te personaliseren met eigen logo! Dus ben je op zoek naar een leuk en betaalbaar relatiegeschenk van Chocolade? Al vanaf €3,65 heb je een gepersonaliseerd chocolade kerstcadeau!

Sorini Kerst Geschenkverpakkingen

De Italiaanse chocolade van Sorini is mede vanwege zijn vele gekleurde wikkels en bijzondere smaken steeds meer terrein aan het winnen in Nederland. Rondom de kerst wordt het assortiment ook flink uitgebreid en daarom hebben we een brede range aan kerstgeschenk artikelen beschikbaar! Van kleine kartonnen huisjes van 150 gram, tot een mega plastic bal gevuld met 450 gram chocolade in een hele grote toef- wikkel!

Ga je zelf aan de slag om kerstpakketten samen te stellen? Wellicht dat de Sorini Kerstpralines in kilo verpakking dan leuk zijn om te pakketten mee op te vullen. Er zijn 3 (op dit moment 3), verschillende wikkels beschikbaar.

Onze conclusie van dit mooie kerstverhaal: de keuze is reuze! Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van jouw chocolade kerstcadeau? Je kan ons altijd even bellen of mailen en we helpen je op weg!

Gepersonaliseerde Sinterklaas Chocolade Cadeaus

Gepersonaliseerde Sinterklaas Chocolade Cadeaus

De herfstvakantie is voorbij, dus nu kunnen we stiekem gaan denken aan…. SINTERKLAAS! De speelgoedboeken zijn in omloop, verlanglijstjes worden gemaakt, de kruidnoten en chocoladeletters liggen in de winkel dus we zijn er klaar voor! In deze blog vertellen we je meer over gepersonaliseerde sinterklaas cadeaus!

Gepersonaliseerde chocoladeletters

Grote kans dat jij dit jaar een chocoladeletter gaat verorberen, maar hoe komt die bij jou terecht? Krijg je hem als schoencadeau? Of is jouw werkgever zo attent om een chocoladeletters als relatiegeschenk te geven? Naast de standaard letters van Tony’s Chocolonely en de ambachtelijke chocoladeletters kan je bij Sweet Supply nu ook chocoladeletter personaliseren. Hoe dan?

De meest populaire chocolade letter is uiteraard de ‘S’ van Sinterklaas. Om het voor elk bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk te maken om een gepersonaliseerde chocoladeletter te creëren, kan je al vanaf 40 stuks de chocoladeletter ‘S’ met logo bestellen. Deze chocolade letter van 200 gram is verkrijgbaar in de smaken melk, puur of wit.

Wil je specifiek een bepaalde chocoladeletter uit het alfabet? Dan kan je kiezen voor de ambachtelijke chocoladeletter van 240 gram. Deze is verkrijgbaar in alle letters van het alfabet en bestel je ook vanaf 40 stuks. Net als de chocoladeletter van 200 gram is ook deze verkrijgbaar in melk, puur en witte chocolade.

Gepersonaliseerde chocolade Sinterklaas cadeaus

Veel schoenen te vullen op kantoor, of op zoek naar een leuk relatiegeschenk van chocolade? De bakjes chocolade van Pure Verwennerij zijn sinds dit jaar ook te personaliseren! Voor sinterklaas hebben we dit jaar de mini strooiletters en de sint en pietjes in het assortiment. Vanaf 48 bakjes kan je een logo toevoegen aan het bakje waardoor je een uniek relatiegeschenk hebt om weg te geven met Sinterklaas.

Het logo

Het logo wordt op een ambachtelijke manier gemaakt en is handwerk. Hierdoor kunnen er kleine verschillen per logo zijn. Mocht je iets anders willen dan een chocolade logo? We kunnen eventueel ook een bedrukt visitekaartje toevoegen aan het bakje Pure Verwennerij.

Logochocolade bestellen

Hoe bestel je de tofste chocoladeletters van Nederland? Hieronder leggen we je in een kort stappenplan uit hoe je de gepersonaliseerde chocoladeletters bestelt:

  • Selecteer het juiste product
  • Kies de smaak van het product (melk, puur of wit)
  • Bepaal het aantal
  • Upload jouw logo
  • Bestel de lekkerste Sinterklaas chocolade
  • Wij zorgen voor de gratis bezorgen van je bestelling

Klik hier om direct naar alle logoproducten te gaan

In de spotlight: Rotterdamse Doorpakkers

Een blog over de Rotterdamse Doorpakkers

Rotterdam, de mooiste rotstad die er is! De Rotterdamse Doorpakkers zijn een ode aan de stad Rotterdam met zijn iconische gebouwen. Bij de ontwikkeling van de Doorpakkers hebben we een handje mee mogen helpen om het idee vorm te geven. Uiteindelijk zijn er verschillende producten uit voort gekomen waar we je in deze blog meer over gaan vertellen!

Het idee is begonnen om voor de stad Rotterdam een uniek snoepje te maken dat voor iedereen toegankelijk is. Nederlanders houden van drop, dus dat het een dropje zou worden was al snel besloten. Dat niet iedere Nederlander van drop houdt, is ons ook bekend, vandaar dat we er ook voor hebben gekozen om de Doorpakkers in een wijngum variant te gaan produceren. Zowel de Doorpakkers Drop en de Doorpakkers Wijngum zijn allebei Veggie. Dit betekent dat er geen dierlijke gelatine in de producten verwerkt is.

Inhoud

De inhoud van de Doorpakkers bestaat uit 4 verschillende iconen van de stad: de Euromast, SS Rotterdam, Centraal Station en de Markthal. Er is voor deze 4 iconen gekozen omdat dit volgens ons de meest herkenbare iconen zijn voor zowel de Rotterdammers als voor toeristen. En dat deze gebouwen toevallig ook goed te ‘gieten’ (=mengsel spuiten in een vormpje) zijn, kwam ons ook zeer goed uit. Helaas is de Erasmusbrug afgevallen vanwege de gedetailleerde vorm van de brug.

De naam van de Doorpakkers is ook niet geheel toevallig. Want als je de Doorpakkers al geproefd hebt, weet je dat je het niet bij 1 snoepje laat. Je blijft er van pakken! Én, de Rotterdammers staan bekend om de ‘doorpak’ mentaliteit na o.a. de wederopbouw. 1+1=2 en de naam ‘Doorpakkers’ was geboren.

Varianten

Er zijn meerdere verpakkingsvarianten waar de Doorpakkers in verwerkt zijn, van een ideaal snoepformaat voor jezelf, tot een mooie cadeauverpakking met een weckpot! Hier onder een overzicht van alle beschikbare verpakkingen:

Inmiddels vind je de 300 grams verpakkingen al in verschillende snoepwinkels en supermarkten in Rotterdam en omgeving. De kilo verpakking zijn ideaal om de snoeppot op kantoor mee te vullen, of om een grote snoepkont mee te verrassen!

Nieuwe verpakkingen

Maaaaar, waar we echt super blij mee zijn, zijn de nieuwe Doorpakkers cadeau verpakkingen! Er zijn 2 nieuwe verpakkingsvarianten toegevoegd aan de huidige reeks: Cadeau doosjes 300 gram en Cadeau verpakking weckpot 670 gram. Op deze geschenkverpakkingen vind je meer informatie over de verschillende iconen die in de Doorpakkers verwerkt zijn en een grappig verhaaltje over de stad Rotterdam.

Je kunt de nieuwe Doorpakkers verpakkingen ook laten personaliseren, zodat je een wel heel tof relatiegeschenk krijgt. De doosjes van 300 gram zijn te personaliseren vanaf 250 stuks en de weckpotten al vanaf 50 stuks!

Via dit linkje ga je direct naar alle Doorpakkers en kan je jouw favoriet uitkiezen!

Recept: Chocoladetaart

Deze week is het weer tijd voor een nieuwe recept met in het thema chocolade. Want wie kan hier nou geen genoeg hiervan krijgen.

Het makkelijkst is om in dit recept met cups te werken. Ben je niet in het bezit hiervan, geen zorgen. Achter elk ingrediënt staat de hoeveelheid van de ingrediënten omgerekend in grammen of milliliters.

Ingrediënten:

1.5 cup bloem                          195 gram
1.5 cup suiker                          300 gram
0.75 cup cacaopoeder             75 gram
0.5 tbsp baking soda                4 gram
0.75 cup bakpoeder                           6 gram
2 eieren
0.75 cup karnemelk                  188 ml
0.75 cup kokend water             188 ml
0.25 cup plantaardige olie                  63 ml
1 theelepel vanille extract        

Springvorm

Dit recept geeft genoeg voor 2 taarten.

Recept:

Zeef de bloem, suiker, cacaopoeder, baking soda en bakpoeder boven een kom. Voeg hierna de eieren, karnemelk, kokend water, olie en vanille toe. Dit kan met de hand worden gemixt maar als je in het bezit van een keukenmachine of handmixer ben is dit nog makkelijker en sneller om te gebruiken. Zorg ervoor dat je het niet overmixed. Als alles is gemengd is het voldoende. Dit zal ongeveer 1 a 2 minuten duren.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg in de springvorm een stukje bakpapier. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijk uit de vorm komt.

Verdeel het beslag in 2 delen en doe dit in de springvormen. Bak de cakes in 30-35 minuten af. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of het gaar is. Als er geen beslag aan de satéprikker blijft zitten is het gaar.

Laat het 10 minuten afkoelen in de springvorm, haal het daarna uit de springvorm en laat het voor nog eens 30 minuten afkoelen. Als het te warm is zal de frosting gaan smelten.

 Ingrediënten frosting

225 gram boter op kamertemperatuur
Circa 200 gram poedersuiker
30 gram cacao
100 gram gesmolten chocolade

 Recept:

Mix de boter circa 5 minuten met een handmixer of in een keukenmachine totdat het wit van kleur wordt. Voeg hierna beetje bij beetje de poedersuiker toe. Let op dat je hierbij de mixer op een lage stand zet anders vliegt de poedersuiker de hele keuken door. Hoeveel poedersuiker je toegevoegd is smaak gebonden. Begin met 150 gram poedersuiker en voeg naar smaak meer poedersuiker toe. Wel is de stevigheid van de boter crème afhankelijk van de hoeveelheid poedersuiker. Hoe meer poedersuiker je toegevoegd hoe steviger het wordt. Wil je wel een stevige boter crème maar een niet te zoete crème, gebruik dan meer cacao en pure chocolade in plaats van melk.

 Verdeel de boter crème in 2 delen. Het eerste deel zal op de eerste cake worden gesmeerd. Leg hierna de tweede cake er bovenop. Verdeel dan de rest van de chocolade boter crème hier overheen.

 Tijd om te versieren.

De opties zijn eindeloos om mee te versieren. De taart van het voorbeeld is versierd met chocoladeschaafsel. Dit is gemaakt met de chocoladeschaaf van Tony. Deze schaaf is eigenlijk bedoeld om broodbeleg te maken, maar zeker ook geschikt om je taart mee te versieren.

Een paar andere ideeën zijn de kogels van Sorini of wat dacht je van de truffels van Monty bojangle. Je kan het zo gek maken als je zelf wil.

 Feitjes:

In dit recept wordt geen boter maar plantaardige olie gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het langer bewaard kan worden en ook in de koelkast. Normaal gesproken als er in een recept boter wordt gebruikt kan de cake in de loop van de dagen droger worden. Dit is omdat boter weer zijn vaste vorm wil aannemen en olie altijd smeuïg zal blijven.

Waarom karnemelk in plaats van gewone melk. In dit recept wordt er gebruik gemaakt van baking soda dit wordt in het Nederlands ook wel zuiveringszout genoemd. Dit is een ingrediënt dat pas gaat werken als het in aanraking met een zuur komt. En aangezien karnemelk zuurder is dan gewone melk, wordt dit gebruikt in het recept

Wie zoet is krijgt chocoladeletters! Sinterklaas chocoladeletters en lekkernijen zijn binnen!

Wat staat er dit jaar op jouw verlanglijstje voor Sinterklaas? Zeer waarschijnlijk staat er ook een chocolade letter tussen als 1 van je Sinterklaascadeaus! In deze blog brengen we je alvast in de stemming voor Sinterklaas en vertellen we meer over onze chocolade letterrepen, chocoladeletters en andere sinterklaas cadeaus van chocolade!

Tony’s Chocolonely Letterrepen

Grote kans dat je ze al kent, maar het assortiment van de Tony’s Letterrepen is dit jaar uitgebreid met verleidelijke klassiekers! Zo is er dit jaar ook de Tony’s Letterreep Karamel Zeezout in de letter ‘S’ verkrijgbaar (Ja, hij is net zo lekker als de karamel zeezout reep maar dan met een Sint sausje). Én zijn er de nieuwe smaken Wit Pepernoot en Wit. Alle nieuwe letterrepen zijn verkrijgbaar in de letter S.

Bakjes Pure Verwennerij

Iedereen kent de klassieke chocoladeletters van Droste, Verkade en sinds kort de letterrepen van Tony’s Chocolonely. Maaaarr, we hebben iets nieuws en leuks verzonnen wat ook als chocolade schoencadeautje kan worden gebruikt! De bakjes Pure Verwennerij gevuld met verschillende Sinterklaas thema’s. We starten met de vulling chocolade Sint & Pietjes in melk-, wit- en pure chocolade en de mini strooilettertjes in melk, wit- en pure chocolade.

Je kunt de bakjes Pure Verwennerij ook laten personaliseren vanaf 48 stuks door er een logo aan toe te voegen. En, we kunnen er ook kaartjes in verwerken met een persoonlijke boodschap namens jouw bedrijf.

Ambachtelijke chocoladeletters

YES! Deze letters zijn beperkt verkrijgbaar; ze zijn éénmalig geproduceerd omdat dit handgemaakte chocoladeletters zijn met een bijzondere bereiding. Wees er dus snel bij! Want deze ambachtelijke chocoladeletters staan volgend jaar zeker op jouw wensenlijstje:

Chocoladeletters met logo

Koop jij de chocolade relatiegeschenken voor jouw bedrijf in? Wat dacht je van een chocoladeletter met eigen logo? Al vanaf 40 stuks kan je de chocoladeletters personaliseren met een eigen logo. In de variant van 240 gram is elke letter van het alfabet verkrijgbaar én je kunt zelf kiezen welke smaak je wilt: melk, puur of witte chocolade.

De letter S in 200 gram is ook te personaliseren met een eigen logo, is iets goedkoper, maar niet minder lekker! Ook deze chocoladeletter kan je laten personaliseren vanaf 40 stuks en is verkrijgbaar in de smaken melk, puur of wit.

 Chocolade Sinterklaas Geschenk

Wil je een uniek chocolade sinterklaas geschenk maken? We kunnen ook meerdere artikelen combineren en dit naar jouw personeelsbestand versturen? Neem hiervoor even contact met ons op.

Bekijk hierrrrr alle Sinterklaas producten

Chocolademousse van Tony's Chocolonely Karamel Zeezout

De zomer is weer voorbij en de herfst begonnen. Dit betekent tijd voor comfort food en wat is er dan lekkerder dan een chocolade mousse? In deze blog leggen we je uit  hoe je eenvoudig chocolade mousse thuis kunt maken! 

Deze recepten zijn om te laten zien dat een chocolade reep meer is dan alleen zo op te eten. Voor deze recepten is er gekozen voor de caramel zeezout reep van Tony Chocolonely, dit geeft net een verrassende smaak aan een klassieke chocolade mousse. Ben je hier geen fan van dan zijn er natuurlijk genoeg andere chocolade repen om deze mouse mee te maken. 

Heb je geen zin om lang in de keuken te staan of heb je een feestje en wil je snel nog een dessert maken dan is deze simpele chocolademousse het perfecte recept. Let wel op, omdat er geen eidooier en gelatine in zit is het minder stevig en kan je het maximaal 1 dag bewaren in de koelkast voordat het zijn stevigheid begint te verliezen.

Simpele chocolade mousse

Ingrediënten:

1 Tony chocoladereep caramel zeezout
400 ml slagroom
1 theelepel suiker

Recept:

1. Schaaf van te voren met de rasp krullen van de chocolade. Bewaar dit in een apart schaaltje. Dit kan aan het einde als decoratie worden gebruikt.
2. Smelt de rest van de chocolade au ban marie. Vul hiervoor een pan met een laagje water. Zet hier een kom of andere pan in en breng het water aan de kook. Zodra het kookt kan de chocolade in de kom of pan. 
3. Klop in de tussentijd de slagroom op met een theelepel suiker. Dit zorgt ervoor dat dat de slagroom beter opklopt en steviger wordt.
4. Als de chocolade gesmolten is, zet de chocolade even apart zodat de meeste hitte eraf is en de slagroom niet kan gaan schiften als het later samenkomt. Let op dat je het niet ver laat afkoelen anders mengt het niet meer met elkaar en krijg je stracciatella mouse. Wat ook lekker is maar niet de bedoeling van dit recept
5. Meng de iets afgekoelde chocolade met de opgeklopte slagroom en doe het in een schaaltje of kommetje naar keus. Maak het af met het schaafsel dat we in het begin hebben gemaakt en apart gehouden. 

 

Heb je meer tijd om in de keuken staan en/of wil je je toetje verder van te voren maken. Dan is onderstaand recept ideaal. Doordat de eidooiers met hete suikersiroop worden gemixt worden de eidooiers gelijk gegaard en zitten er dus geen rauwe eieren in dit recept.

Chocolade mousse 

Ingrediënten:
30 gram water
30 gram suiker
125 gram chocolade (Tony caramel zeezout)
450 gram slagroom
75 gram eidooiers
3 blaadjes gelatine

Recept:

Scheidt de eidooiers en eiwitten in een aparte kom. We gebruiken alleen de eidooiers voor dit recept. Van de eiwitten kun je onder andere schuimpjes maken.

Kook het water en de suiker tot een siroop. Smelt de chocolade Au bain-marie en klop de slagroom in een aparte kom tot yoghurt dikte. Giet tijdens het mixen van de eidooiers langzaam de hete suikersiroop erbij. Let op dat dit geleidelijk gebeurd anders krijg je roerei.

Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Als dit zacht is geworden doe dit dan een pannetje met een paar druppels water op een hele lage temperatuur. Giet dit bij de eidooiers en mix dit tot alles goed gemengd is. Schep hierna langzaam de slagroom erdoorheen. Beng je de bang dat er toch klontjes zijn ontstaan door de gelatine. Doe dan het gehele mengsel door een fijne zeef. Giet dit in schaaltjes of kommetjes naar keuze.

Omdat er gelatine in het recept zit moet de chocolade mousse minimaal een nacht in de koelkast staan. Het kan nu circa 3 tot 4 dagen bewaard blijven in de koelkast

Unieke chocolade cadeaus: Top 5 Sorini

Sorini Praline

Unieke chocolade cadeaus: Top 5 Sorini

Met de chocolade cadeaus van Sorini verover je ieders hart! De chocolade producten van Sorini zijn leuk om iemand de leukste chocolade cadeau te doen, maar misschien wel nog leuker om jezelf de chocolade cadeau te doen. In deze blog zetten we de top 5 verkochte Sorini items voor je op een rijtje!

  1. Fles Bottiglia – chocolade relatiegeschenk waar je gratis een persoonlijke boodschap aan toe kan voegen, dit drukken we op een dubbelzijdig kaartje. Op zoek naar een uniek chocolade relatiegeschenk voor al je collega’s? Stop met zoeken!
  2. Babyshower chocolade roze 1 kg – Deze roze babyshower chocolade is inmiddels een klassieker geworden. Je koopt al een kilo babyshower chocolade voor €9,99. We moeten toegeven dat de roze chocolade iets populairder is dan de blauwe babychocolade. Wellicht dat er meer meisjes worden geboren in deze periode ;)!
  3. Fuxia Hart – dit chocolade hart laat jouw liefde en waardering zien. Een mooie geschenkverpakking gevuld met 72 gram chocolade. Voeg er gratis een persoonlijke boodschap aan toe om de ontvanger jouw waardering te laten zien.
  4. Salty Crunch pralines 1 kg – Dat de karamel zeezout combinatie in chocoladeland een succes is, is inmiddels bij iedereen bekend. Na het proeven van deze salty crunch pralines snap je ook waarom deze combinatie een succes is!
  5. Pick & Mix – stel zelf je chocolade gift box samen met jouw favoriete smaken. Zelf proeven welke smaken jij het lekkerst vindt? In de Pick & Mix module kan je al per stuk de chocolade pralines van Sorini bestellen. Als je er eenmaal achter bent welke smaak jouw favoriet is, dan kan je een flinke voorraad aan leggen via alle grootverpakkingen.

 

Kerstchocolade

Wist je dat we nu al de leukste chocolade kerst cadeaus binnen hebben? Het assortiment kerstchocolade van Sorini bestaat uit verschillende grootverpakkingen chocolade die je kan delen op kantoor of waar je een heerlijke kerstsfeer mee creëert. De verschillende grootverpakkingen hebben allemaal een mooie kerstwikkel in diverse kleuren.

Op zoek naar een leuk en lekker kerstcadeau? Met de geschenkverpakkingen van Sorini zorg jij voor een aangename verrassing onder de boom. Er zijn verschillende verpakkingen zoals een kerstboom gevuld met chocolade, grote kerstbal gevuld met chocolade, kerstkrans gevuld met chocolade en verschillende kartonnen giftboxen met de pralines.