Bakken met Jenny: Chocolade Cupcakes Met Sorini Pralines

Yes, baking time! Deze week gaan we weer bakken met Jenny! Dit keer gaan we heerlijke chocolade cupcakes maken, versierd met een sorini praline. Veel succes!

Wat hebben we allemaal nodig?

115g donkere chocolade
115g ongezouten roomboter
80ml koude koffie of water
2 eieren
20ml zonnebloemolie
65g karnemelk
135g zelfrijzend bakmeel
30g cacao poeder
190g fijne kristalsuiker
1/4 tsp baking soda

Hoe gaan we alles maken?

Verwarm de oven voor op 170 graden
Doe in een cupcake tray de cupcake papiertjes.
Smelt de chocolade, boter en water of koffie in een pan. Meng de eieren, zonnebloemolie, karnemelk in een kom. Voeg hieraan de licht afgekoelde chocolade toe. Zeef de bakmeel, cacao, kristalsuiker, baking soda. Meng de natte met de droge ingrediënten tot het een geheel is.
Vul de cupcake papiertjes voor ¾ met het beslag.
Bak de cupcakes voor 19 tot 22 minuten in de oven.

 

*Special* Roomkaas boter crème

We kennen allemaal de klassieke botercreme met alleen boter en poedersuiker. Vandaag is het tijd voor iets anders. Er wordt namelijk roomkaas toegevoegd. Dit is dezelfde roomkaas dat ook wordt gebruikt voor het maken van cheesecake. Voor dit recept word er een ‘’swirl’’ van donkere en lichte botercreme gemaakt.

Het recept:

Regular Cream Cheese Icing
50g ongezouten roomboter
Zachte 80g roomkaas
Tussen de 200 en 280g poedersuiker
Chocolate Cream Cheese Icing
75g donkere chocolade
35g ongezouten roomboter
Zachte 100g roomkaas
Tussen de 100 en 160 g poedersuiker

Meng voor beide recepten eerst de boter met de roomkaas totdat het gecombineerd is. Doe voor de chocolade botercreme de chocolade in de magnetron of smelt het au bain-marie. Laat dit afkoelen. Voeg nu de poedersuiker in gedeeltes aan het recept toe. De hoeveelheid poedersuiker is afhankelijk van smaak. Let op met te weinig poedersuiker zal de creme niet stevig genoeg worden.

Als je beide botercremes hebt gemaakt komt het lastige gedeelte.

Leg een stuk huishoudfolie horizontaal op het aanrecht. Leg iets uit het midden een strook van de neutrale botercreme hierop. Dit zal ongeveer 20 cm bij 4 cm zijn. Leg hierboven of onder de chocolade botercreme met dezelfde afmetingen. Breng de bovenkant van de folie naar beneden en maak er een rol van. Rol het ene uiteinde dicht en laat het andere uiteinde open.

Pak een spuitzak en doe hier het spuitmondje in. Doe de ‘’rol’’ botercreme met de open kant in de spuitzak en het decoreren kan beginnen.

Je kan op het laatst de cupcake versieren met een sorini kogel of bijvoorbeeld een chocolade truffel. Enjoy!

 

Delen:

AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.