Chocolademousse van Tony's Chocolonely Karamel Zeezout

De zomer is weer voorbij en de herfst begonnen. Dit betekent tijd voor comfort food en wat is er dan lekkerder dan een chocolade mousse? In deze blog leggen we je uit  hoe je eenvoudig chocolade mousse thuis kunt maken! 

Deze recepten zijn om te laten zien dat een chocolade reep meer is dan alleen zo op te eten. Voor deze recepten is er gekozen voor de caramel zeezout reep van Tony Chocolonely, dit geeft net een verrassende smaak aan een klassieke chocolade mousse. Ben je hier geen fan van dan zijn er natuurlijk genoeg andere chocolade repen om deze mouse mee te maken. 

Heb je geen zin om lang in de keuken te staan of heb je een feestje en wil je snel nog een dessert maken dan is deze simpele chocolademousse het perfecte recept. Let wel op, omdat er geen eidooier en gelatine in zit is het minder stevig en kan je het maximaal 1 dag bewaren in de koelkast voordat het zijn stevigheid begint te verliezen.

Simpele chocolade mousse

Ingrediënten:

1 Tony chocoladereep caramel zeezout
400 ml slagroom
1 theelepel suiker

Recept:

1. Schaaf van te voren met de rasp krullen van de chocolade. Bewaar dit in een apart schaaltje. Dit kan aan het einde als decoratie worden gebruikt.
2. Smelt de rest van de chocolade au ban marie. Vul hiervoor een pan met een laagje water. Zet hier een kom of andere pan in en breng het water aan de kook. Zodra het kookt kan de chocolade in de kom of pan. 
3. Klop in de tussentijd de slagroom op met een theelepel suiker. Dit zorgt ervoor dat dat de slagroom beter opklopt en steviger wordt.
4. Als de chocolade gesmolten is, zet de chocolade even apart zodat de meeste hitte eraf is en de slagroom niet kan gaan schiften als het later samenkomt. Let op dat je het niet ver laat afkoelen anders mengt het niet meer met elkaar en krijg je stracciatella mouse. Wat ook lekker is maar niet de bedoeling van dit recept
5. Meng de iets afgekoelde chocolade met de opgeklopte slagroom en doe het in een schaaltje of kommetje naar keus. Maak het af met het schaafsel dat we in het begin hebben gemaakt en apart gehouden. 

 

Heb je meer tijd om in de keuken staan en/of wil je je toetje verder van te voren maken. Dan is onderstaand recept ideaal. Doordat de eidooiers met hete suikersiroop worden gemixt worden de eidooiers gelijk gegaard en zitten er dus geen rauwe eieren in dit recept.

Chocolade mousse 

Ingrediënten:
30 gram water
30 gram suiker
125 gram chocolade (Tony caramel zeezout)
450 gram slagroom
75 gram eidooiers
3 blaadjes gelatine

Recept:

Scheidt de eidooiers en eiwitten in een aparte kom. We gebruiken alleen de eidooiers voor dit recept. Van de eiwitten kun je onder andere schuimpjes maken.

Kook het water en de suiker tot een siroop. Smelt de chocolade Au bain-marie en klop de slagroom in een aparte kom tot yoghurt dikte. Giet tijdens het mixen van de eidooiers langzaam de hete suikersiroop erbij. Let op dat dit geleidelijk gebeurd anders krijg je roerei.

Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Als dit zacht is geworden doe dit dan een pannetje met een paar druppels water op een hele lage temperatuur. Giet dit bij de eidooiers en mix dit tot alles goed gemengd is. Schep hierna langzaam de slagroom erdoorheen. Beng je de bang dat er toch klontjes zijn ontstaan door de gelatine. Doe dan het gehele mengsel door een fijne zeef. Giet dit in schaaltjes of kommetjes naar keuze.

Omdat er gelatine in het recept zit moet de chocolade mousse minimaal een nacht in de koelkast staan. Het kan nu circa 3 tot 4 dagen bewaard blijven in de koelkast

Delen:

AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.