Recept: Chocoladetaart

Deze week is het weer tijd voor een nieuwe recept met in het thema chocolade. Want wie kan hier nou geen genoeg hiervan krijgen.

Het makkelijkst is om in dit recept met cups te werken. Ben je niet in het bezit hiervan, geen zorgen. Achter elk ingrediënt staat de hoeveelheid van de ingrediënten omgerekend in grammen of milliliters.

Ingrediënten:

1.5 cup bloem                          195 gram
1.5 cup suiker                          300 gram
0.75 cup cacaopoeder             75 gram
0.5 tbsp baking soda                4 gram
0.75 cup bakpoeder                           6 gram
2 eieren
0.75 cup karnemelk                  188 ml
0.75 cup kokend water             188 ml
0.25 cup plantaardige olie                  63 ml
1 theelepel vanille extract        

Springvorm

Dit recept geeft genoeg voor 2 taarten.

Recept:

Zeef de bloem, suiker, cacaopoeder, baking soda en bakpoeder boven een kom. Voeg hierna de eieren, karnemelk, kokend water, olie en vanille toe. Dit kan met de hand worden gemixt maar als je in het bezit van een keukenmachine of handmixer ben is dit nog makkelijker en sneller om te gebruiken. Zorg ervoor dat je het niet overmixed. Als alles is gemengd is het voldoende. Dit zal ongeveer 1 a 2 minuten duren.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg in de springvorm een stukje bakpapier. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijk uit de vorm komt.

Verdeel het beslag in 2 delen en doe dit in de springvormen. Bak de cakes in 30-35 minuten af. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of het gaar is. Als er geen beslag aan de satéprikker blijft zitten is het gaar.

Laat het 10 minuten afkoelen in de springvorm, haal het daarna uit de springvorm en laat het voor nog eens 30 minuten afkoelen. Als het te warm is zal de frosting gaan smelten.

 Ingrediënten frosting

225 gram boter op kamertemperatuur
Circa 200 gram poedersuiker
30 gram cacao
100 gram gesmolten chocolade

 Recept:

Mix de boter circa 5 minuten met een handmixer of in een keukenmachine totdat het wit van kleur wordt. Voeg hierna beetje bij beetje de poedersuiker toe. Let op dat je hierbij de mixer op een lage stand zet anders vliegt de poedersuiker de hele keuken door. Hoeveel poedersuiker je toegevoegd is smaak gebonden. Begin met 150 gram poedersuiker en voeg naar smaak meer poedersuiker toe. Wel is de stevigheid van de boter crème afhankelijk van de hoeveelheid poedersuiker. Hoe meer poedersuiker je toegevoegd hoe steviger het wordt. Wil je wel een stevige boter crème maar een niet te zoete crème, gebruik dan meer cacao en pure chocolade in plaats van melk.

 Verdeel de boter crème in 2 delen. Het eerste deel zal op de eerste cake worden gesmeerd. Leg hierna de tweede cake er bovenop. Verdeel dan de rest van de chocolade boter crème hier overheen.

 Tijd om te versieren.

De opties zijn eindeloos om mee te versieren. De taart van het voorbeeld is versierd met chocoladeschaafsel. Dit is gemaakt met de chocoladeschaaf van Tony. Deze schaaf is eigenlijk bedoeld om broodbeleg te maken, maar zeker ook geschikt om je taart mee te versieren.

Een paar andere ideeën zijn de kogels van Sorini of wat dacht je van de truffels van Monty bojangle. Je kan het zo gek maken als je zelf wil.

 Feitjes:

In dit recept wordt geen boter maar plantaardige olie gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het langer bewaard kan worden en ook in de koelkast. Normaal gesproken als er in een recept boter wordt gebruikt kan de cake in de loop van de dagen droger worden. Dit is omdat boter weer zijn vaste vorm wil aannemen en olie altijd smeuïg zal blijven.

Waarom karnemelk in plaats van gewone melk. In dit recept wordt er gebruik gemaakt van baking soda dit wordt in het Nederlands ook wel zuiveringszout genoemd. Dit is een ingrediënt dat pas gaat werken als het in aanraking met een zuur komt. En aangezien karnemelk zuurder is dan gewone melk, wordt dit gebruikt in het recept

Delen:

AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.