In de spotlight: De ambachtelijke fudge van Buttermilk

Ze zijn weer terug! De ambachtelijke fudge van Buttermilk Kitchen uit Engeland. In onze nieuwe blog zetten we het merk Buttermilk in de spotlight en vertellen we je meer over het verhaal van dit mooie merk en welk lekkers er nog allemaal onderweg is! 

Geschiedenis

Buttermilk is een Engels bedrijf dat sinds 1964 bestaat. Dit werd gerund door twee oudere dames die toen nog boven hun winkel de fudge maakte en het beneden verkochten aan voornamelijk de toeristen die langs hun vissersdorpje in Padstow kwamen. In de jaren 90 is het overgenomen door de familie Goad. Zij hebben het toen naar de grote stad Cornwall gebracht  en het gemaakt tot het merk dat het nu is. Op dit moment zit de tweede generatie van de familie Goad al in het bedrijf en het is de bedoeling dat dit van generatie op generatie zal worden doorgegeven.

Op dit moment is de ambachtelijke fudge van Buttermilk in meer dan 10 landen te koop en heeft het al meerdere prijzen gewonnen met hun fudge.Ze staan bekend om hun gekke smaken en opvallende kleurrijke verpakking. Zo is er zelfs een fudge waar echte gin uit de streek in is verwerkt. Mede dankzij deze unieke combinaties heeft Buttermilk Fudge al meerdere Great Taste Awards gewonnen. Deze award wordt toegekend aan bijzondere producten. 

 Wat is fudge en hoe wordt het gemaakt

Fudge is een zacht toffee snoepje dat gemaakt wordt van boter, suiker en room. Bij ‘’Buttermilk’’ wordt de fudge nog steeds op dezelfde manier als 50 jaar geleden  gemaakt, in traditionele koperen ketels boven een open vuur. De koperen ketels zien er niet alleen mooi uit maar zorgen er ook voor dat de fudge zijn mooie bruine kleur krijgt. Want het oog wil natuurlijk ook wat.

Waar het vroeger waarschijnlijk ging om hooguit een kilo per dag wordt er vandaag de dag 2000 kilo fudge per dag geproduceerd, dit is wel een verschil met de begindagen in het kleine vissersdorpje.

Er zijn verschillende smaken fudge beschikbaar: smooth fudge (zacht), crumbly fudge (brokkelig) en zeer binnenkort kan je ook chocolade verwachten! 

 

Assortiment

Buttermilk heeft tegenwoordig meerdere producten die ze maken, maar blijven toch bekend staan om hun fudge en die hebben wij dan ook in het assortiment.

Hieronder een overzicht welke fudge smaken dat zijn:

150 gram Chocolade karamel zeezout

150 gram Pink gin fudge

150 gram Vanille fudge

150 gram Karamel zeezout

150 gram Smooth assorted

 

Goed om te weten is dat deze fudge geschikt is voor vegetariërs en mensen met een glutenallergie.

 

Niet alleen is deze fudge lekker om zo eten, maar ook goed om in recepten zoals brownies en cake   te gebruiken!

Delen:

AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.