In de spotlight: De chocolade van Galler Chocolatier

Jean Galler

België; het land van frieten, bier én chocolade! Als trotse verkoper van het merk Galler Chocolatier vertellen we je in deze blog meer over dit kwalitatieve merk Belgische chocolade.

België chocoladeland

Als je wel eens in Antwerpen, Brussel of Gent bent geweest is het je vast al opgevallen. In grote winkelstraten vind je meerdere luxe chocolatiers. Hoe komt het dat je in België zo veel chocolatiers vindt? Hier zijn meerdere redenen voor, zoals de manier van de cacaobonen malen, het hoge cacaogehalte van de chocolade, de selectie van bonen en de creativiteit van chocolatiers. Niet onbelangrijk is, is dat de consument in België het normaal vindt om een relatief hoog bedrag uit te geven aan kwalitatieve chocolade. Daarnaast vind je de grootste chocoladefabriek ter wereld in België, dit is de fabriek van Barry Callebaut. Zij verwerken cacaobonen tot chocolade. Alle ingrediënten om tot een chocoladeland uit te groeien!

Started from Belgium

De oprichter van het merk Galler Chocolatier is Jean Galler. Al op 16-jarige leeftijd weet hij dat chocolade de hoofdrol gaat spelen in zijn leven. Na zijn studies banketbakkerij en chocolaterie in Zwitserland en Frankrijk (jawel, ook chocolade landen) sleept hij in 1974 de titel van ‘Beste banketbakker van België’ binnen. In 1976 richt hij Chocolatier Galler op en vanaf dat moment volgen de mijlpalen zich snel achter elkaar op.

Hofleverancier van chocolade land België

De meesterchocolatier Jean Galler ontwikkelt zijn eigen stijl, met unieke smaken en verpakkingen. Tot op de dag van vandaag staat de chocolade van Galler bekend om de levendige, vrolijke kleuren van de verpakkingen en de smaakvolle combinaties van de chocolade.

Dankzij deze creativiteit en onderscheidende producten mag Galler Chocolatier zich sinds 1994 de onafgebroken Hofleverancier noemen van België. In België wordt dit ‘Gebrevetteerd hofleverancier van België’ genoemd. "Gebrevetteerd Hofleverancier van België" worden maakt een onderneming of vakman bijzonder trots, omdat hun talent en vakkundigheid dan immers terecht worden erkend door Z.M. de Koning.

Gevulde chocolade repen

Wist je dat er in Nederland heel weinig gevulde chocolade repen beschikbaar zijn? Kijk maar eens naar het schap in de winkel en je komt er achter dat bijna alle chocolade repen ‘plat’ zijn, dus niet gevuld. In vaktermen noemen we ‘platte’ chocolade eigenlijk een tablet. In België is er een sterk onderscheid tussen ‘repen chocolade’ en ‘tabletten chocolade’, in Nederland spreken we eigenlijk altijd van chocolade repen, ongeacht gevuld of ongevuld.

Galler beschikt over een bijzondere luxe lijn met chocolade repen. Het assortiment gevulde chocolade repen van Galler bestaat uit bijzondere smaakcombinaties zoals een witte chocoladereep gevuld met pistachepraline, een melkchocolade reep gevuld met marsepein en een pure chocoladereep met espressovulling, YUMMY! Daarnaast zijn er ook de meer klassieke repen zoals melk praline en melk hazelnoot.

Trek in een reep gekregen? Shop ze hierrrr…

Platte chocolade alias ‘tabletten’

Een chocolade tablet is eigenlijk platte chocolade, zonder vulling. Weet je hoe je een goede tablet chocolade herkent? Hij maakt een ‘krak’ geluid als je hem breekt, testen maar! Het leuke aan het assortiment tabletten van Galler is dat het bijzondere smaakcombinaties zijn. Witte chocolade met Matcha Thee en witte chocolade met framboos zijn verrassend frisse combinaties van chocolade met pure ingrediënten. Omdat steeds meer chocolade liefhebbers ook gezonder willen consumeren, beschikt Galler ook over hele pure tabletten zoals de 85% cacao tablet en de suikervrije chocolade met 78% cacao. Deze variaties spelen in op een veranderende behoefte van de consument gericht op een verantwoord voedingspatroon.

Food paring

Jean Galler gaat verder dan alleen het produceren van mooie chocolades met bijzondere verpakkingen. Het maken van smaakcombinaties tussen de chocolades van Galler en andere producten is voor Jean Galler een culinaire ontdekkingsreis. Zo heeft hij bijvoorbeeld in België samen met Huggy’s Bar een hamburger ontwikkeld bedekt met pure chocolade. En Jean Galler heeft het ultieme Vaderdag cadeau samengesteld. Zo is hij er achter gekomen dat chocolade goed combineert met whisky.

Maar wij worden het meest enthousiast van de nieuwste combinaties, chocolade gecombineerd met bier! BIER? JA! Dit is toch wel het beste Vaderdag cadeau ooit dat je je kunt voorstellen?! Het gaat hier om smaakcombinaties van de chocolades van Galler met het Luikse bier ‘Bière des Amis’. Je kunt dit het beste proeven door eerst een stukje chocolade in je mond te laten smelten en vervolgens een slokje blond bier van hoge gisting te nemen. Het bier en de chocolade combineren zeer goed met elkaar en de aroma’s vermengen zich in je mond. Er zijn 3 combinaties te maken:

  1. De avonturier combinatie: Biere des Amis gecombineerd met een tablet Galler Pure chocolade met Munt-Limoen. Het bier versterkt de frisheid van de munt en de lichtzure smaak van limoen.
  2. De gespierde combinatie: Biere des Amis gecombineerd met een chocoladereep Puur Espresso. Laat je verrassen door een combinatie van cacao, koffie en hazelnootpraline voor een krachtige combinatie die zacht eindigt.
  3. De zachtaardige combinatie: Biere des Amis gecombineerd met een witte chocoladereep Manon. De reep wit Manon is een combinatie van hazelnoot, room en koffie. De zachtheid van deze reep wordt getemd door de bitterheid van het bier, dat een extra touch geeft aan deze ervaring.

Op dit moment zijn wij zelf ook nog aan het proeven. Maar grote kans dat dit op korte termijn beschikbaar is om als chocolade cadeau te kunnen kopen, niet alleen voor Vaderdag!

Alle artikelen van Galler Chocolatier shop je hierr..

Delen:

AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.