Rolling With Jenny: de lekkerste Galler Chocolade Cake Roll
- 20 mrt. 2020

GALLER CAKE ROLL
Deze week is het tijd voor een recept met Galler chocolade. Dit is een Belgisch merk dat bekend staat om zijn creatieve smaken en fleurrijke verpakkingen. Het leuke aan deze repen is dat ze verschillende vullingen hebben. Deze smaak is niet overheersend maar bevindt zich op de achtergrond.
Recept
Ingrediënten cake roll:
5 eiwitten
115 gram suiker
5 eidooiers
Vanille
2 eetlepels gesmolten boter
60 ml room
65 gram bloem
Ingrediënten vulling:
2 repen van 70 gram Galler reep puur mango passievrucht
125 ml room
250 ml room
Suiker naar smaak
De cake
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voor de cake roll, scheidt de eieren in eiwitten en eidooiers en doe het in 2 aparte kommen.
Klop de eiwitten eerst voor 1 minuut, voeg dan beetje bij beetje de helft van de suiker toe en klop totdat het eiwit stevig is geworden.
Klop in een aparte kom de eidooiers samen met de rest van de suiker tot het lichtgeel van kleur wordt. Voeg hieraan de vanille, gesmolten boter en room toe totdat het gemengd is.
Voeg de opgeklopte eiwitten in ongeveer drie delen aan het eidooier mengsel toe. Als je het in 1 keer doet zou de luchtigheid van het beslag verloren gaan en dan krijg je een platte cake roll en dat willen we natuurlijk niet.
Leg op een bakplaat een bakpapiertje. Verdeel hier gelijkmatig het cakebeslag over.
Bak het voor 10-12 minuten af in de oven.
Haal het uit de oven en laat het licht afkoelen. Rol de cake op en laat het opgerold volledig afkoelen.
Op deze manier zal de cake niet ‘’breken’’.
De vulling
Smelt de 2 repen chocolade samen met de 125 ml room au bain-marie. Als het gesmolten is, zet het apart totdat de meeste hitte er van af is. Klop in de tussentijd de 250 ml slagroom op. Voeg het chocolade mengsel aan de slagroom toe en laat het ongeveer een half uur in de koelkast staan. Op deze manier wordt de chocolademousse steviger en is het makkelijker te verdelen over cake
Opbouw van de cake
Rol de cake roll uit totdat het weer een plak cake wordt. Smeer hierover de chocolademousse. Rol de cake voorzichtig op. Leg het op een bord of plank en zet het in de koelkast om het stevig te laten worden.
Opmaak van de cake roll
Je kan de cake roll op verschillende manieren versieren. Ik heb voor dit recept gekozen om er gedroogde frambozen en pure chocolade overheen te doen. Maar je kan de cake roll ook insmeren met de chocolademousse, vers fruit toevoegen of alleen afwerken met poedersuiker.
Galler chocolade
Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de Galler reep puur mango passievrucht maar alle andere smaken van Galler zijn natuurlijk ook lekker om te gebruiken, denk bijvoorbeeld aan framboos, sinaasappel of vanille.