Suikervrij Snoepen: Lekkernij zonder suiker

Er wordt tegenwoordig steeds meer de nadruk gelegd op gezond of ieder geval gezonder eten. Maar willen natuurlijk af en toe ook nog wat lekkers blijven eten. Chocolade is hier het goede voorbeeld van maar hier wordt veel suiker aan toegevoegd omdat cacao van zichzelf bitter is. Het is hoe lichter de chocolade van kleur is des te meer suiker het bevat. Er zijn al meerdere onderzoeken geweest naar chocolade en gelukkig kunnen we melden dat er ook goede stoffen in zitten. Een voorbeeld hiervan zijn antioxidanten. Dit is een verzamelnaam van verschillende soorten vitamines.

Wist je dat er in witte chocolade zelfs helemaal geen cacao zit? Dit betekent slecht nieuws voor de witte chocolade liefhebber want er zitten hierdoor ook niet de goede stoffen in zoals de antioxidanten. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder lekker.

 Suikervrije chocolade is nog een beetje in opkomst, er zijn nog niet veel merken die dit aanbieden en de meeste merken gebruiken een vervangende natuurlijke zoetstof  genaamd Stevia. Dit is een plant waarvan de bladeren gebruikt worden. Het nadeel hiervan is dat het een bittere smaak geeft. En dat willen we nou net niet. Gelukkig is er een merk die hier aan gedacht heeft. Galler. Zij hebben namelijk de Galler tablet puur 78% puur op de markt gebracht. Hier wordt gebruik gemaakt van Malitol als zoetstof. Deze suiker komt van mais en of tarwe en heeft geen aparte nasmaak.

 Is (pure) chocolade niet helemaal jouw ding en ben je meer van het fruitige dan hebben wij ook wat voor jou. Namelijk de zuurtjes van Cavendish. Deze zijn volledig suikervrij en zijn er in verschillende smaken. Zoals de Tropisch fruit, zure kers, fruitmix en mango. Is makkelijk om onderweg mee te nemen en je hoeft niet bang te zijn dat het smelt of aan elkaar plakt door een laagje poeder dat in het blikje zit. Deze snoepjes zijn ook goed te gebruiken om een suikervrij/arm dessert te maken. Enkele ideeën hierbij zijn: mousse gemaakt van één van bovenstaande smaken en vers fruit, pudding, zogenoemde glas in lood koekjes. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen zijn zelf (zand) koekjes maken waar een gat of opening in zit. Je bakt de koekjes dan voor de helft van de tijd die er voor staat af, dan leg je een snoepje erin en bak je het voor de overige tijd. Hierdoor zal het snoepje semi doorzichtig van kleur blijven en zit het vast in het koekje. Leuk om cadeau te geven of een taart mee te versieren.

Klik HIER voor alle suikervrije items

Delen:

AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.