De nieuwe Tony Limited Editions zijn er in 3 kruidige varianten!

Limited Editions Tony's Chocolonely: 3 kruidige varianten

Ze zijn er weer… De Tony Limiteds. Dit is een traditie die elk jaar weer terugkomt met verrassende smaken. In de blog over ‘’Tony´s familie’’ hebben we het al behandeld maar hieronder nog even een samenvatting wat Tony limited inhoud en in hoeverre dit verschilt met de klassieke Tony.

Wanneer en wat?

Elk jaar worden er rond september 3 nieuwe Tony repen uitgebracht met een smaakcombinatie die je in eerste niet zelf zou bedenken: de zogeheten Tony Limiteds. Aan het einde van de periode wordt er door het publiek een winnaar gekozen en deze wordt opgenomen in het exclusive assortiment. En aangezien wij hier van houden ga je deze natuurlijk volgend voorjaar bij Sweet Supply terugvinden. Dus vergeet niet om te gaan stemmen op je favoriete Tony limited reep. Het leuke van de Limiteds van Tony is dat zo ook echt limited zijn, vorig jaar waren de meeste repen rond november al uitverkocht!

Let op de limiteds zijn net zoals de exclusives alleen in speciaalzaken (like Sweet Supply) verkrijgbaar.
Ze zijn te herkennen aan hun opvallende verpakking met bonte kleuren en het logo van Tony is gestreept.

Ze komen ook nog in een leuk cadeaudoosje waar alle smaken in zitten. Maar hier moeten we nog even op wachten… maar dit duurt niet heel lang meer !

Een lesje geschiedenis..

In 2018 was er een samenwerking met Afriek rondom de Tony’s Limiteds. Afriek is een fashionlabel dat net zoals Tony het productieproces zo kort mogelijk probeert te houden en hun producten in ‘’arme landen’’ laat maken.  Zij hebben een tote bag ontwerpen met als inspiratie de kleuren van de wikkel uit dat jaar.

 De Tony Limiteds van de afgelopen jaren..

Afgelopen jaren zijn er al diverse smaakcombinaties geweest. Hieronder een klein overzicht.

2018

  • Melk 32% shortbread karamel
  • Puur 51% cacaokoekje karamel
  • Blond 28% gekarameliseerde pecan

 De winnaar van dat jaar was de shortbread caramel

2017

  • Melk 32% stoofpeer
  • Donkere melk 42% rogge zeezout
  • Wit 28% stracciatella 

De winnaar van dat jaar was de wit 28% stracciatella

2016

  • Wit wortel walnoot
  • Puur gember citroen
  • Donkere melk rogge zeezout


De winnaar van dat jaar was de wit wortel walnoot

De shortbread caramel en wit stracciatella zijn nu dus nog steeds te koop. De wit wortel walnoot heeft helaas in de tussentijd plaats moeten maken. 

Dit jaar wordt je verrast met… kruiden en specerijen!

Dit jaar is er voor een thema gekozen, namelijk kruiden en specerijen. Zo zijn er de bekende kruiden die bij iedereen wel in het keukenkastje staan maar er zitten ook een paar verrassende smaken tussen.

Er is een melk, puur en witte reep met ieder hun eigen kruiden mengsel. Dus voor ieder wat wils.

Puur Chili fudge roze peper; PEPER IN JE REEP!

De smaak karamel zeezout is ondertussen een klassieker geworden in chocolade. Echter kom je peper niet vaak tegen in chocolade, maar nu wel! Deze reep is een echte knaller: chili fudge en roze peper in stevige, pure chocolade met 51% cacao. Behoorlijk next level! In deze chocoladereep zitten hele roze peperkorrels verwerkt zodat je bij de eerste hap al gelijk het pittige van de peper proeft.

In deze reep komt vooral de smaak van de roze peper naar boven. De chili en fudge zijn smaken die zich meer op de achtergrond bevinden.

Melk honeycomb tijm

Lekker dan! Knapperige honeycomb en frisse tijm maken van deze Limited Edition een melkreep met een kruidig karakter (zoals een chefkok zou zeggen). Een best wel heel erg bijzonder lekkere reep met honeycomb en tijm, zo noemen wij hem!

De honeycomb zorgt voor de knapperige stukjes in de chocolade. Het smaakt niet naar honing zoals de naam doet vermoeden, maar heeft meer een caramel achtige smaak. De tijm overheerst niet maar proef je vooral op de achtergrond en als nasmaak.  

Wit kurkuma chai kokos

Spice up your life! Deze witte Limited Edition met kurkuma chai en kokos is een heerlijk romige reep, geinspireerd op het verre oosten. Je waant je op een yogamatje..of op een spijkerbed en dat allemaal in een reep witte chocolade! Alhoewel, wit? D

eze reep zorgt bij het openen van de reep gelijk voor een verrassing. De reep is niet wit maar geel van kleur. Dit komt door de kurkuma. Kurkuma is een kruid dat er ook voor zorgt dat kerrie zijn gele kleur krijgt. In deze reep komt de smaak van kokos als eerst naar boven. Chai is een naam voor een mengsel  van verschillende warme kruiden waaronder kaneel en gember dit is dus echt de goede reep voor de overgang van de zomer naar de winter.

Trek gekregen? Hier shop je alle nieuwe limiteds van Tony’s Chocolonely

Delen:

AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.