Tony's Chocofamilie

We nemen je mee in de chocofamilie van Tony en leggen je uit welke smaken je allemaal tegenkomt.

Bovendien kom je in de webshop ook smaken tegen die je niet in elke winkel vindt, we leggen het je hier onder uit! 

Het assortiment van Tony’s Chocolonely is verdeeld in classics, exclusives en limiteds. Welke smaak is waar verkrijgbaar? En welke smaak valt onder welk gedeelte van het assortiment?

Tony’s classics

Het begon in 2005 met de melkchocolade reep van Tony die de opvallend rode kleur heeft. Waarom is deze rood en niet blauw zoals bij de meeste merken vraag je je misschien af. Bij de eerste reep die Tony op de markt bracht was het doel een alarmerende boodschap over te brengen, wat ze hebben gedaan door de wikkel een rode kleur te geven. Toen er later dat jaar de pure reep op de markt werd gebracht kreeg deze de kleur blauw.

Tot op de dag van vandaag zijn melk, puur en karamel zeezout nog steeds de populairste smaken. Wist je trouwens dat Tony een van de eerste in Nederland was die de smaak karamel zeezout gebruikte? Nu vind je deze smaakcombinatie ook in pindakaas, stroopwafels, vla, ontbijtkoek en nog vele andere producten. De Tony’s classics zijn breed verkrijgbaar, zowel bij de supermarkten als bij speciaalzaken.

De reeks met Tony’s classics wordt ook wel de regenboog van Tony’s Chocolonely genoemd. Hieronder een overzicht van alle classics met bijbehorende kleur.

 Exclusives

Hierboven is het al even ter sprake gekomen, maar wat is eigenlijk een exclusive en in welk opzicht verschilt dit met een classic? De naam zegt het eigenlijk al, deze repen zijn maar bij een select aantal winkels te koop (exclusief en niet in de supermarkt). Ze zijn te herkennen aan het gestreepte Tony logo.

De Exclusives van dit moment zijn:

Tony’s Limiteds

Hoe lekker de classics en limiteds ook zijn, soms wil je verrast worden met smaakcombinaties die je in eerste instantie niet zelf zou bedenken. Daarom worden er elk jaar 3 nieuwe limiteds uitgebracht. In 2016 was er bijvoorbeeld de smaak wit wortel walnoot. Welke smaken het dit jaar worden blijft nog even een verrassing, dit wordt later dit jaar bekend gemaakt, maar het wordt een kruidige verrassing =) !   

Herken je dit: heb je eindelijk je favoriete smaak ontdekt, blijkt het een limited edition te zijn. Daar heeft Tony wat op bedacht. Van de 3 limiteds wordt er door middel van een verkiezing een winnaar gekozen. Deze smaak wordt volgend jaar een exclusive. Dus wil je dat je smaak volgend jaar terugkeert, vergeet vooral niet om te gaan stemmen in december en wie weet zie je hem volgend jaar terug op de website.

Zo waren er in 2017 de volgende limiteds: Melk Rogge Zeezout, Melk Stoofpeer en Wit Stracciatella. De winnaar, Wit Stracciatella is opgenomen in de Exclusive familie. 
In 2018 waren er Melk Shortbread, Wit Pecan Kokos en Puur Cookie Caramel. De winnaar Melk Shortbread vind je nu ook in de Exclusive familie!

De Tony’s Limiteds duiken altijd op in september en zijn net als de exclusives alleen verkrijgbaar via speciaalzaken. Naast de losse repen is er ook het cadeaudoosje met de 3 limiteds.

Estafette reep

De estafette reep wordt elk jaar afgewisseld door een nieuwe smaak en dan wordt het stokje weer doorgegeven aan de volgende (estafette). Deze zijn speciaal gemaakt voor Albert Heijn en kun je ook alleen hier kopen. De estafettereep van dit moment is Witte Chocolade met citroen maanzaad crumble.

Kleintjes

Ben je onderweg naar je vakantiebestemming of zit je deze zomer gewoon in de trein op weg naar je werk dan komen de kleintjes goed van pas. Door hun kleine formaat zijn ze makkelijk mee te nemen in je tas en kun je ze op elk moment van de dag eten. De kleintjes zijn er in de 6 classic smaken: Melk, Puur, Melk Noga, Puur Amandel Zeezout, Melk Karamel Zeezout en Melk Hazelnoot.

De 6 kleintjes zijn ook gebundeld in een mooie cadeauverpakking, welke inmiddels ook al is uitgegroeid tot een klassieker: Tony’s Proeverijtje!

Tiny Tony

Dit is de allerkleinste variant van de chocolade van Tony, verpakt in kleurrijke doosjes. Deze per stuk verpakte Tony’s zijn verkrijgbaar in boxen van 100 stuks in MelkPuur en Mix. Of in het ideale cadauformaat met 22 stuks. In de mix vind je 10 smaken Classics. Het kleine doosje van 22 stuks is verkrijgbaar in de supermarkt en speciaalzaken, de grote verpakkingen van 100 stuks vind je niet overal en zal je goed moeten zoeken!

 

Delen:

AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.