Smaaktest: Onze top 5 zuurtjes van Cavendish & Harvey

Zuurtjes ouderwets? No way, lees hier onder de water-uit-je-mond lopende test van alle Cavendish & Harvey zuurtjes en je bent er achter waarom dit merk steeds populairder wordt in Nederland! We moeten er wel eerlijk bij vertellen dat we niet elk potje helemaal leeg hebben gegeten, maar enkele zuurtjes per smaak hebben getest! De slogan van Cavendish & Harvey is niet voor niets: ‘Voor kenners’ en dat blijkt ook uit onze test!

Zuurtjes en zuurtjes

Voor we onze uitslag gaan verklappen, een korte uitleg over wat zuurtjes zijn en waar je ze vindt. Je kent vast wel de Napoleon zuurtjes van uit de supermarkt en verder heb je nog de Rang zuurtjes die je wellicht kent, maar daar stopt het vaak. Omdat we bij Sweet Supply blij worden van exclusieve zoetigheden, werken we met het merk Cavendish & Harvey.

Het assortiment bestaat uit 2 varianten zuurtjes, gevulde zuurtjes en ongevulde zuurtjes en uit suikervrije zuurtjes en suikerhoudende zuurtjes (= zoet ;)).  De ongevulde zuurtjes ontstaan door het koken van een suiker(vrij) houdend mengsel dat wordt gegoten in een mal. Voor de gevulde zuurtjes wordt ook een kookmengsel gemaakt, nu worden er twee halve zuurtjes gemaakt. Het ene zuurtje wordt gevuld met het mengsel, waarna de andere helft er direct op wordt ‘gelijmd’.

Oké, voor zover de theorie! Op naar het leukste gedeelte, zuurtjes proeven! We hebben er voor gekozen om de blikjes te testen, de smaken van de blikjes vind je namelijk ook terug in de jars die je kunt gebruiken om cadeau te doen. Of om op kantoor neer te zetten en je collega’s een plezier mee te doen. De potten zijn in formaten van 300 gram en 1 kilo verkrijgbaar.

De uitslag

 1. Gevulde drop zuurtjes €1,79
  Dat Nederlanders van drop houden is een feit, maar gecombineerd in een zuurtje is dit een wel heel bijzondere smaakervaring! De harde buitenkant heeft een goede dropsmaak en de gevulde binnenkant is als het ware een machtig en smaakvolle afsluiter van dit heerlijke zuurtje met dropsmaak.
 2. Mix Fruit zuurtjes €1,99
  De klassieker in het assortiment van de zuurtjes van Cavendish & Harvey en daar is niets aan gelogen! Een mooie mix van smaakvolle fruitzuurtjes in de smaken peer, sinaasappel, citroen bramen en kersen.
 3. Caramel gevuld met chocolade zuurtjes €1,79
  Een heerlijk zachtzoet caramel zuurtje gevuld met een goede Belgische bittere chocolade. Een unieke smaakcombinatie die je niet vaak tegenkomt!
 4. Gevulde aardbei zuurtjes €1,99
  Oké, wij houden heel erg van fris en zoet en daarom hebben wij de gevulde aardbei zuurtjes ook in de top 5 geplaatst. Een zoete buitenkant en een zoete binnenkant! Frisheid, zoetheid en aardbei in dit zuurtje, we lik(e) it!
 5. Creamy Butterscotch zuurtjes €1,99
  Ook een klassieker, maar wel met een uitgesproken smaak. De melk en boterachtige zuurtjes zorgen voor een zoete ervaring.

 Ook trek gekregen van deze test? Je vindt hier het complete assortiment zuurtjes van Cavendish & Harvey. We zijn erg benieuwd wat jouw favoriete smaak is!

Delen:

AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.