Al meer dan 40 jaar legt Cavendish & Harvey zich toe op het creëren van de beste lekkernijen. Met de beste ingredienten en uniekste recepten staat het leiden principe altijd op nummer 1: het creëren van zoete juwelen die moeilijk zijn te weerstaan! Cavendish & Harvey richt zich op kenners van zoetwaren.

De kunst van het maken van zoetwaren heeft een lange traditie bij Cavendish & Harvey. Met alleen natuurijke smaken en kleuren, worden de lekkerste zoetwarencreaties gemaakt. De recepten worden samengesteld in het creatieve centrum in Noord Duitsland. 

Cavendish & Harvey

Een inkijkje in de productiemethode van Cavendish & Harvey:

Er wordt onderscheid gemaakt tussen suikervrije en suikerhoudende snoepjes. Deze snoepjes kunnen gevuld (romig, vloeibaar of met poeder) of ongevuld zijn. Als het gaat om de smaak van de smaakvolle producten, maken we onderscheide tussen fruit- en kruidensnoepjes en tussen zuivelproducten en vitamine-verrijkte variëteiten. 

Er zijn eigenlijk 2 productieprocessen voor gevulde en ongevulde zuurtjes : gieten of reliëfdruk. Voor gegoten harde zuurtjes wordt de gekookte massa suiker over een giethek in metaalvormen gegoten. Spuitpennen zijn bevestigd onder de metalen vormen, die vervolgens op een transportketting worden gemonteerd. De gevulde vormen bewegen door een koelkanaal, aan het eind van dit kanaal worden de zuurtjes in een vorm gedrukt door een uitwerppen, die op zijn beurt een gekoeld zuurtje aflevert. 

De harde zuurtjes met een reliëf gestempeld. Met deze stempelmachines kan een veelvoud van variaties worden gemaakt. De productie wordt computergestuurd en door mensen bewaakt.
Het productieproces omvat 4 fases:
1. Meten, mengen, voorgaren 
2. Koken, stofzuigen
3. Smaakstof, ontlaten
4. Vormgeven

AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.